Байден зробив заяву після сьогоднішнього обстрілу України і звернувся до Конгресу


22:4129.12.2023

Сьогодні. 29 грудня, президент США Джо Байден звернувся до Конгресу після масованого терористичного удару РФ по Україні.

Про це пише CNN.

Президент США Джо Байден заявив, що остання повітряна атака Росії на Україну – найбільша з початку повномасштабного вторгнення – слугує нагадуванням про наміри президента Росії Володимира Путіна щодо України.

“Це суворе нагадування світові, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну і підкорити її народ. Його треба зупинити”, – сказав Байден у своїй заяві в п’ятницю.
Він скористався нагодою, щоб знову закликати Конгрес надати додаткову допомогу Україні, заявивши, що надані США оборонні системи перехопили багато російських безпілотників і ракет, запущених у п’ятницю.

“Американський народ може пишатися життями, які ми допомогли врятувати, і підтримкою, яку ми надали Україні, коли вона захищає свій народ, свою свободу і свою незалежність, – написав він.

“Але якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому році, ми не зможемо продовжувати надсилати зброю і життєво важливі системи протиповітряної оборони, необхідні Україні для захисту свого народу”.

Байден запросив майже 60 мільярдів доларів нової допомоги для України, але фінансування зайшло в глухий кут на тлі переговорів про посилення імміграційних правил США.

Законодавці покинули Вашингтон, не домовившись про нове фінансування.

У своїй заяві Байден намагався підкреслити глобальні наслідки боротьби України: “Ставки в цій боротьбі виходять далеко за межі України, – написав він. “Вони впливають на весь Альянс НАТО, безпеку Європи і майбутнє трансатлантичних відносин”.

Нагадаємо, кількість жертв сьогоднішньої атаки на Україну зросла до 30. Поранених більше 160



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube