Під час ракетно-дронової атаки на Україну невідомий об’єкт залетів у Польщу


13:1829.12.2023

Під час масованого повітряного удару РФ по Україні у ніч на п’ятницю, 29 грудня, повітряний простір Польщі перетнув невідомий об’єкт.

Про це інформує оперативне командування збройних сил Польщі у соцмережі Х. 

“У ранкові години в повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною влетів непізнаний повітряний об’єкт, який з моменту перетину кордону і до зникнення сигналу спостерігався радіолокаційними засобами системи протиповітряної оборони країни.
Відповідно до чинних процедур, Оперативний командувач РПЗ задіяв наявні в його розпорядженні сили і засоби”, – йдеться в повідомленні.

У польському радіо RFM зазначили, до них на гарячу лінію звернулися очевидці інциденту. Зокрема, жителі ґміни Долгобичув у Люблінському воєводстві (околиці Пшеводува) розповіли, що об’єкт рухався на великій швидкості на захід, вони чули сильний шум і свист. 

Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

В околицях Замостя ведуться пошуки. Туди мобілізовані значні сили.

Як з’ясував журналіст RMF FM Кшиштоф Засада, в’їзд цього об’єкта спостерігали системи наших служб. Немає інформації про те, що стався вибух.

Можливо, це було лише тимчасове порушення нашого повітряного простору і цей непізнаний об’єкт повернувся в небо над Україною.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube