Брифінг Валерія Залужного щодо мобілізації (ВІДЕО)


18:1526.12.2023

Щойно відбувся брифінг Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо законопроєкту про мобілізацію.

Валерій Залужний розповів про мобілізаційні потреби, підготовку і ротацію військових, про демобілізацію. А також про ситуацію на фронті.

-Люди, які йдуть на військову службу, повинні розуміти, скільки їм доведеться воювати – таку думку висловив головнокомандувач Збройних сил Україи Валерій Залужний.

Таким чином він прокоментував положення запропонованого законопроєкту про зміни в мобілізації, який зареєстрували у Верховній Раді напередодні.

«Я чітко розумію, що наші бійці в надскладних умовах роблять свою справу. Звісно, мені б хотілося, щоб люди, які йдуть до війська, і особливо ті, хто вже служить у війську, чітко розуміли, скільки необхідно буде воювати», – сказав він.

Залужний зазначив, що Міністерство оборони і Генштаб погодилися на цей термін за умови, що не буде загострення на фронті і людей за 36 місяців буде ким замінити. При цьому 36 місяців повномасштабної війни виповниться в 2025 році.

«Це вже уряд, який взявся реалізовувати закон, чітко розуміє, які в нашої держави можливості. І я сподіваюся, ми впораємося з цим завданням», – додав головнокомандувач.

Валерій Залужний заявив, що “буде дуже радий” бачити у війську чоловіків, які виїхали за кордон. 

“ЗСУ мають воювати і жодним чином не посягати на мирне життя наших громадян, включаючи тих, хто виїхав за межі країни. Для цього є уповноважені органи центральної виконавчої влади, які можуть прийняти по них відповідні рішення. Тому я не можу дати їм оцінку і не буду це робити. Але я буду дуже радий, якщо через деякий час побачу їх у війську, і з великим задоволенням організую їм підготовку, навіть за кордоном”, – наголосив Залужний.

Залужний запевнив, що керівництво ЗСУ робить усе, щоб адекватно реагувати на дії РФ у наступному році.

Щодо планів РФ, за словами Залужного, керівництво ЗСУ враховує те, що може відбуватися в наступному році, і готує план дій для протистояння таким загрозам.

“Ми бачимо, що буде відбуватися – я не хочу зараз озвучувати, тому що побути трошечки розумним, а потім думати, як наслідки ліквідовувати, мені б не хотілося. Але ми уважно відслідковуємо. В нас на сьогодні є достатньо розвідувальних органів, які проводять відповідну роботу. Ми навіть можемо зіставляти ті чи інші дані, порівнювати дані, які дають наші партнери і наші органи розвідки. І ми все робимо для того, щоб адекватно на це реагувати”, – підкреслив він.

Головнокомандувач також прокоментував прогнози західних експертів щодо дій РФ. “За всієї поваги до експертного середовища, деякі речі навіть читати не хочеться. Вони абсолютно не розуміють, що відбувається. І там є дуже маленький відсоток тих експертів, з якими дійсно можна погодитись”, – сказав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube