Казначей Лаври попався на кордоні з Молдовою. Його і 2 ряжених попів розвели шахраї (ФОТО)


14:0612.12.2023

Прикордонники Ізмаїльського загону Державної прикордонної служби затримали біля кордону з Молдовою чотирьох порушників, троє з яких були в церковному одязі.

“Двоє “батюшок” виявилися несправжніми: рясами їх наділив третій – діючий клірик церкви московського патріархату, раніше – протоієрей у казначействі Києво-Печерської лаври. Вся четвірка намагалася незаконно перетнути кордон”, – повідомляють у телеграм-каналі Держприкордонслужби у вівторок уранці.

Казначей Лаври попався на кордоні з Молдовою. Його і 2 ряжених попів розвели шахраї (ФОТО) 1
Казначей Лаври попався на кордоні з Молдовою. Його і 2 ряжених попів розвели шахраї (ФОТО) 3

У Держприкордонслужбі розповіли, що після відселення з Лаври промосковської братії, казначей подався на Харківщину, а згодом вирішив потрапити за кордон – нелегально. Знайти помічників у цій незаконній справі погодився його друг, який живе в одній з європейських країн. Зі слів «паломників» за трансфер через кордон вони сплатили ділкам по 4 тисячі доларів США кожний. Аби по дорозі викликати менше підозр, «паломники» нарядилися у богослужбовий одяг.

Порушникам кордону здавалося, що все йде за планом. На березі озера Кагул їх зустрів човен. Переправник доставив пасажирів на протилежний берег та направив на світло найближчого села. Човняр запевнив, що то Молдова, а насправді перевіз горе-порушників між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером.

Українські прикордонники склали на затриманих «паломників» протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube