Спливли доповідні екснардепа Шепелєва директору ФСБ – рвався в бій проти України (ФОТО)


06:3508.12.2023

Колишній народний депутат України Олександр Шепелєв добровільно співпрацював з російською фсб, зокрема, виконував їхні завдання. Його звинувачують у державній зраді, замовних вбивствах та інших фінансових злочинах.

Про це свідчать документи, які є в розпорядженні редакції УНН. 

Шепелев був готовий на будь-яку співпрацю з ворогом, регулярно із задоволенням виконував завдання кураторів фсб і гру й мріяв у майбутньому працювати на благо росії. Зокрема, у пояснювальній записці директору фсб Олександру Бортнікову, написаній Шепелевим власноручно, він вказує, що добровільно співпрацював із фсб та гру та підкреслює свою щирість у виконанні завдань спеслужб.

В документі ексдепутат українського парламенту розповідає про активну співпрацю із російськими спецслужбами й неухильне виконання всіх їхніх вказівок.

Image

Шепелев розповідає директору фсб, як був завербований співробітниками гру. Він згадує, як його тренували проходити співбесіди й перевірки.

“З першої нашої зустрічі в травні 2013 року в Угорщині з Гором Хечояном та Романом Бахарчієвим, з якими мене познайомив і привіз у Будапешт мій друг Ємелян Захаров і сказав, що ці люди співробітники гру росії, дуже серйозні люди, і якщо я зможу переконати їх і зацікавити своєю історією і в мені буде зацікавлена спецслужба, то вони мене і родину доставлять в росію й полегшать легалізацію й держохорону (дадуть – ред.) і я зможу жити спокійно й займатися бізнесом та працювати на благо росії, допомагати спецслужбам”, – пише Шепелев.

Image

У пояснювальній записці директору фсб рф ексдепутат також розповідає, що після проходження перевірок він має стати співробітником “контори”, так у правоохоронних колах називають розвідувальні органи – фсб та гру.

“Я чітко виконував всі інструкції, хвилювався щоб десь не підвести, тому строго за домовленістю притримувався всіх інструкцій, обіцянок, домовленостей, правил”, – зізнається Шепелев.

Як приклад він навів успішну операцію фсб, в якій брав участь, із затримання іншого кадрового офіцера спецслужби Юрія Ільїна. Примітно, що у зверненні до керівника фсб Шепелев вказує, що є громадянином України та Канади, а місце його проживання – ДНР.

Крім того, у розпорядженні УНН є звернення за підписом Шепелева до генерального прокурора рф та керівника федеральної міграційної служби (фмс) росії з проханням надати йому політичний притулок в росії, у яких також його місцем проживання вказана ДНР.

Image

У поясненні до звернення до керівника фмс рф Шепелев стверджує, що його переслідують в Україні за підтримку колишнього президента–втікача віктора януковича, а також, що влада нібито хоче отримати від нього інформацію для знищення свої політичних конкурентів. Шепелев наголошує, що під час його роботи у Верховній раді, зокрема у парламентському комітеті банківської, фінансової, податкової та митної політики та в спецкомісії з приватизації мав тісні зв’язки з політичною верхівкою.

“Маю великий об’єм політичної та комерційної інформації”, – підкреслив Шепелев, пояснюючи свою цінність.

“Прошу розглянути можливість визнання мене біженцем відповідно до законодавтсва рф…, щоб я міг спокійно жити та працювати в російській федерації й на благо російської федерації”, – благав Шепелев.

Image
Image

Доповнення

Раніше УНН розповідав, що прокурор Вікторія Оршавська подала до ВРП скаргу на суддів Верховного суду Король В.В., Маринич В.К. та Марковець А.М, які розглядали касацію у справі Шепелева, й 6 липня 2023 року змінили йому вирок судів попередніх інстанцій.   Зокрема, колегія Верховного суду вирішила закрити один з епізодів справи, який стосувався підкупу, через на їхній погляд недостатню кількість доказів. Крім того, судді суттєво зменшили строк відбування покарання Шепелева, зарахувавши йому термін перебування в СІЗО рф з 19 березня 2015 року по 8 липня 2016 року.

Тоді російські правоохоронці затримали його за екстрадиційним запитом України. Поки нібито вирішувалося питання його видачі Україні, Шепелев активно співпрацював із фсб рф і повинен був знаходитися в слідчому ізоляторі.

Через рік росія все ж відмовилася видати нардепа-втікача українському правосуддю, посилаючись на загрози власній національній безпеці. Колегія Верховного суду також скористалася “законом Савченко” і зарахувала Шепелеву у строк відбування покарання його перебування в СІЗО по обвинуваченню в інших справах.

Таким чином, за рішенням касаційної інстанції Шепелев повністю відбув покарання за вироком Деснянського районного суду м. Києва від 7 серпня 2020 року. Крім того, через закриття епізодів про підкуп майно екснардепа не конфісковуватимуть. Нагадаємо, у 2014 році Шепелева затримали у справі про вбивство чотирьох осіб і замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечко. Проте ексдепутату вдалося втекти з-під варти через “лікарняну схему”. Чотири роки він переховувався в росії й був затриманий українськими правоохоронцями тільки у 2018 році.

Окрім справи про замовлення вбивств п’яти людей, в українських судах також розглядаються справи за обвинуваченням Шепелева у вчиненні державної зради та розкраданні коштів “Родовід банку”.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва засудили до 15 років в’язниці та конфіскації майна за організацію вбивства свого конкурента — банкіра Сергія Кириченка.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube