У вас зброя – у нас досвід її використання. Чим Умєров заохочує партнерів на Конференції оборонних індустрій


10:0607.12.2023

Україна отримала унікальний досвід використання систем озброєнь, вироблених різними країнами, та готова поділитися ним та власними розробками із партнерами, щоби краще захистити Вільний світ від тиранії й терору.

Про це заявив у середу під час Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні міністр оборони України Рустем Умєров, передає Укрінформ.

«Ми отримуємо досвід від кожного застосування (отриманої – ред.) зброї. Наші воїни протестували військову техніку й програмне забезпечення на такому рівні, на якому неможливо це зробити в мирний час. Ми володіємо знаннями, яких зараз не має жодна інша країна, і готові поділитися цим із нашими партнерами», – зауважив Умєров.

Він підкреслив, що з часів завершення Другої світової війни жодна країна не має досвіду боротьби з такою великою ворожою армією, як російська. Україна ж зараз за підтримки партнерів боронить свою свободу.

«Свобода залежить від добре оснащеного та навченого воїна. Свобода вимагає об’єднаних зусиль для захисту. Тиранії й терористичні мережі по всьому світу співпрацюють і накопичують власні ресурси»,- зауважив український міністр.

У цьому зв’язку він підкреслив, що вільні демократії можуть і повинні дати відповідь.

«Наша країна розробляє та випробовує зброю, яка захистить Вільний світ впродовж ближчих десятиліть»,- наголосив глава оборонного відомства.

Він підкреслив необхідність поглиблення міжнародної взаємодії, щоби наблизити перемогу України.

«Вільним демократіям у всьому світі потрібен арсенал, який може гарантувати мир і стабільність для майбутнього покоління»,- зауважив міністр оборони України.

Як повідомлялось, у середу в Вашингтоні розпочалася Конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Форум зібрав українських та американських урядовців, представників бізнесу та оборонного сектору, щоби поглибити взаємодію у сфері виробництва озброєння та обміну технологіями.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube