Зеленський сподівається на 50 млрд. евро від ЄС вже наступного року (ВІДЕО)


17:0502.10.2023

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи в Києві в понеділок на засіданні міністрів закордонних справ – членів Європейського Союзу, висловив сподівання на те, що вже найближчим часом фінансовий інструмент ЄС Ukraine Facility із загальним обсягом фінансування в 50 млрд євро для України буде затверджено.

Як він наголосив, “попри повномасштабну війну, Україна продовжує інституційний розвиток і постійно стає сильнішою”.

“Ми вже продемонстрували історично важливий приклад стійкості, коли після удару Росії 24 лютого минулого року наші інституції вистояли і продовжили роботу заради держави і людей. Це підтвердження сили Європи, європейської держави, європейського способу життя. І ми додаємо сили”, – сказав президент.

Він також додав, що Україна виконає сім рекомендацій Єврокомісії і буде готова до початку переговорів про членство вже цього року. “Потрібне відповідне політичне рішення від Європи. Цей інтеграційний крок уперед покаже, що Європа ніколи не стане слабшою”, – сказав президент.

За словами Зеленського, “процес відновлення України після бойових дій, процес захисту України від руїн – це захист більший, ніж тільки для нашої країни”.

“Це захист ідеї об’єднаної Європи, яка здатна спільними зусиллями і реальною солідарністю подолати будь-які виклики. І я вдячний усім вам, хто вже допомагає нам відновлювати життя. Ми дорожимо зусиллями кожної країни, кожного лідера, кожної європейської компанії”, – сказав він.

“Початок фінансового інструменту для України – Ukraine Facility – із загальним обсягом фінансування в 50 мільярдів євро на період 24-27 років – це дуже важливий крок. І ми сподіваємося, що вже найближчим часом цей інструмент буде затверджений інституціями Євросоюзу”, – наголосив президент.

Він також зазначив, що в тематиці відновлення дуже важливий і такий компонент, як справедливість.

“Агресор має платити за агресію і за шкоду від неї. Саме тому заморожені російські активи мають бути спрямовані на фінансування відновлення. І ми дуже розраховуємо на прискорення цієї роботи в Європейському Союзі. Ми вже активно працюємо з партнерами заради покарання Росії за агресію і терор. Максимально підтримуємо і роботу Міжнародного кримінального суду. Але дуже потрібно, щоб Європа робила справедливі кроки щодо активів терористичної держави та пов’язаних із нею осіб”, – заявив Зеленський.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube