Зеленський поспілкувався з Байденом, Трюдо і Дудою (ВІДЕО)


05:1226.06.2023

Про це він розповів у нічному зверненні до українців.

– Увага світу до наявної російської загрози на Запорізькій станції поки недостатня. Як була недостатньою і реакція на російський підрив Каховської гідроелектростанції та свідоме намагання російських терористів влучити в дамбу іншого водосховища у Кривому Розі, – сказав очільник України.

Він зазначив, що доповів міжнародним партнерам інформацію про російський сценарій з мінуванням Запорізької АЕС, який для терористів, очевидно, затверджено.

-Маємо й мусимо зробити – всі разом у світі – цілком конкретні кроки, щоб не допустити будь-яких радіаційних інцидентів, – сказав Зеленський.

Президент України зазначив, що дуже важливі зустрічі відбулися сьогодні в Копенгагені.

-Формат політичних радників. Команда Офісу – Андрій Єрмак, а також Андрій Сибіга, а також Ігор Жовква, зустрілися з політичними радниками лідерів Туреччини, Індії, Японії, Південної Африки та інституцій Європейського Союзу. Наближаємо реалізацію Формули миру, і для цього залучаємо якнайширше коло партнерів. Незмінним топ-пріоритетом є й відносини з Євросоюзом, щотижня додаємо ґрунту для набуття повноправного членства, – поінформував Зеленський.

Він додав, що залишається всього 15 днів до початку саміту НАТО у Вільнюсі, і Україна робить все, щоб саміт мав реальний зміст.

-Сильний зміст. Позитивні рішення для України у Вільнюсі – це єдині можливі позитивні рішення для нашої спільної безпеки у Європі та загалом в Альянсі, – сказав глава держави.

-Завершив серію міжнародних розмов – з президентом США Байденом, з прем’єр-міністром Канади Трюдо та з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Позитивні розмови, які зараз дуже необхідні для всіх нас.

Ми, звичайно, обговорили бойові дії на передовій, наші активні дії. Подякував нашим партнерам за надану підтримку – це дуже значущо і дійсно допомагає нашим воїнам рухатися вперед. Зараз російські окупанти несуть втрати, які нам потрібні. Кожна їх втрата – це довгострокове зміцнення свободи.

Обговорили також подальше зміцнення українських військ, дякую нашим партнерам за розуміння наших потреб – дальніх потреб. Особливо вдячний Президенту Байдену та США за надійність Patriots. Обговорили посилення нашої артилерії, МЛРС та інше.

Залишилося всього 15 днів до саміту НАТО у Вільнюсі, ми робимо все, щоб саміт мав реальний зміст. Сильний зміст. Позитивні рішення для України у Вільнюсі – єдині можливі позитивні рішення для нашої спільної безпеки в Європі та Альянсі в цілому.

Дякую всім, хто підтримує Україну! Дякую пану Президенту Байдену, Конгресу, обом партіям та всім американцям за історичне зміцнення свободи у світі! Дякую пану прем’єр-міністру Трюдо та всім канадцям за вашу непохитну підтримку! Дякую пану Президенту Дуді та всім в Польщі, хто стоїть з Україною на захисті Європи!



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube