Україна відкликає посла з Білорусі


06:3519.04.2023

Після зустрічі диктатора Білорусі Олександра Лукашенка та російського терориста Дениса Пушиліна, МЗС заявив, що відкликає для консультацій посла в Мінську.

“Вважаємо зустріч з представником російської окупаційної адміністрації, який переховується від українського слідства за скоєння тяжких злочинів та знаходиться під українськими і міжнародними санкціями, черговим і кричущим недружнім актом з боку Республіки Білорусь, спрямованим на підтримку держави-агресора РФ”, – сказано в повідомленні.

У зв’язку з цим МЗС ухвалило рішення відкликати посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима для консультацій.

“Мінськ має утримуватися від подібних деструктивних кроків і припинити підтримку агресивної війни Росії проти України”, – наголосили в МЗС.

Кремль продовжує намагатися повноцінно втягнути Білорусь у війну, зберігається загроза повторної спроби ворога наступати на Київ із боку Білорусі. Росія використовує полігони Білорусі для підготовки окупаційних військ.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко зустрівся 18 квітня з «тимчасово виконувачем обов’язків голови» самопроголошеної «ДНР» Денисом Пушиліним. Про це повідомляє його пресслужба.

«Я хотів би, як то кажуть, з перших вуст почути ситуацію в Донецькій Народній Республіці, якщо це можливо. На фронті, як у нас там справи? Тому що центральна так звана ділянка — вона у вас там найскладніша. Ідуть дуже інтенсивні бої. І на північ, і на південь. Та й у напрямку до Донецька. Обстріл. Людям важкувато. І в цій ситуації, що Білорусь може зробити для Донецька, чим ми можемо допомогти?» – поцікавився Лукашенко.

На його думку, «роботи попереду дуже багато».

«Треба відновлюватись. Потрібно промислові підприємства відроджувати, сільське господарство. Зрештою люди там житимуть. Це 100%. І годувати людей треба. Тому ми готові надати відповідну допомогу та підтримку для того, щоб не чужі нам люди там нарешті перестали страждати. Тому я чекаю такої відвертої від вас розмови. Давайте поділимося думками», – заявив він.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube