Site icon inshe.tv

Сьогодні дійсно можуть затримати Трампа, але кайданки не одягатимуть. Поліція готується

Сьогодні дійсно можуть затримати Трампа, але кайданки не одягатимуть. Поліція готується 1

У разі затримання експрезидента США Дональда Трампа, на нього не одягатимуть кайданки та не кидатимуть у камеру

Про це пише Bloomberg

Джерела американського видання стверджують, що на Дональда Трампа не вдягатимуть кайданки у разі висунення йому звинувачень. 

За інформацією співрозмовника Bloomberg, у Трампа знімуть відбитки пальців та сфотографують його у профіль та анфас, але не вестимуть його перед репортерами в наручниках та не поміщатимуть у камеру. Джерело заявило, що він, ймовірно, залишиться під вартою агентів секретної служби, відряджених для його охорони. 

Сам Трамп раніше стверджував, що його вже 21 березня можуть взяти під варту та закликав своїх прихильників до протестів.

Справа пов’язана з виплатою у 2016 році великої суми порноакторці Стормі Деніелс за мовчання про роман з Трампом, який нібито трапився кількома роками раніше. $130 тис., ймовірно, було проведено через підставну фірму тодішнім адвокатом експрезидента Майклом Коеном, якому відшкодувала витрати Trump Organization, оформивши їх як юридичні витрати. 

Сам експрезидент заперечує зв’язок із Деніелс та порушення податкового законодавства. Захист Трампа намагається довести, що Коен діяв із власної ініціативи.

В той же час поліція Капітолію США вживе запобіжних заходів на випадок масових заворушень у разі арешту 45 президента США Дональда Трампа.

Про це пише NBC.

Поліція Капітолію США вживатиме заходів безпеки на випадок проведення демонстрацій у зв’язку з обвинувальним актом проти колишнього президента Дональда Трампа, повідомив у понеділок старший сержант Сенату в повідомленні, надісланому до офісів сенаторів.

“Хоча правоохоронні органи не відстежують жодних конкретних, достовірних загроз Капітолію або державним установам, існує потенціал для проведення демонстрацій”, – йдеться в електронному листі. Поліція Капітолію “працює з партнерами з правоохоронних органів, тому ви можете спостерігати більшу присутність правоохоронців на Капітолійському пагорбі”.

Нагадаємо, що в суботу Трамп заявив, що буде заарештований у вівторок, посилаючись на “незаконні витоки” в розслідуванні окружного прокурора округу Нью-Йорк щодо “відкатів”, і закликав своїх прихильників до протесту.

Прокуратура Манхеттена не повідомила, що Трампу буде пред’явлено звинувачення, і кілька джерел, знайомих з цією справою, кажуть, що у вівторок не варто очікувати жодних зрушень. За словами джерел, наступна запланована дата засідання великого журі – середа.

У Нью-Йорку поліція, Секретна служба і ФБР продовжують зустрічатися, щоб обговорити питання безпеки. За винятком скромного маршу, запланованого на вівторок від вежі Трампа до офісу прокурора Манхеттена – і невеликого каравану автомобілів прихильників Трампа, що прямує з Лонг-Айленда в нижній Манхеттен, – співробітники служб безпеки не знають про будь-які події, які могли б змінити динаміку в Нью-Йорку або за його межами, пов’язану з розслідуванням справи про відмивання грошей, принаймні до середи.

Exit mobile version