Москва платить готівкою. Іран через Каспій переправив в рф мільони набоїв і сотні тис. снарядів. І буде ще


12:3808.03.2023

Іран таємно поставив велику кількість набоїв, снарядів до ствольної артилерії, реактивних снарядів та мін до Росії для війни проти України, та планує відправити ще.

Про це повідомило британському ресурсу Sky News

Джерело видання в органах безпеки стверджує, що судна під російським прапором перевозили мільйони набоїв і сотні тисяч снарядів з Ірану до Росії. Так, два вантажних судна під російським прапором вийшли в січні з іранського порту до Росії через Каспійське море, перевозячи приблизно 100 мільйонів набоїв і близько 300 000 снарядів. Боєприпаси для ракетних установок, мінометів і кулеметів нібито входили до складу вантажу.

Джерело повідомило, що Москва заплатила за боєприпаси готівкою.

Незалежно перевірити обсяг передбачуваної військової допомоги не вдалося. Один з експертів попередив, що сума звучить зависоко.

Джерело в силових структурах повідомило, що в перевезенні боєприпасів з Ірану до Росії нібито брали участь два суховантажі загального призначення.
Ця ймовірна допомога доповнює попередні звинувачення в тому, що Тегеран надав Москві сотні смертоносних безпілотників, які відіграли певну роль у спробах знищити енергетичну інфраструктуру України.

“Росія продовжує використовувати Іран як “тилову базу”, – заявило джерело у сфері безпеки, описуючи тісні військові зв’язки між двома країнами.

Західні та українські офіційні особи також попереджали, що Іран може постачати набагато смертоносніші балістичні ракети, але поки що не було жодних доказів того, що це відбувається.

Окрім іранської підтримки, у західних столицях зростає занепокоєння тим, що Китай може почати постачати зброю Росії – крок, який, як попередили Сполучені Штати, матиме “серйозні наслідки” для Пекіна. Китай заперечує ці звинувачення.

“Секретні” вантажні кораблі

Джерело в силових структурах повідомило, що два суховантажі загального призначення, які нібито беруть участь у перевезенні боєприпасів з Ірану до Росії, називаються “Муса Джаліль” і “Бегей”. Обидва ходять під російським прапором.

Джерело повідомило, що один з кораблів вийшов з Ірану приблизно 10 січня, а інший – приблизно 12 січня. За словами співрозмовника, обидва судна перевозили близько 200 морських контейнерів зі зброєю. Джерело повідомило, що вони впевнені у своїй оцінці кількості боєприпасів, які перевозилися.

“Двісті контейнерів на двох суднах здатні перевезти таку кількість боєприпасів”, – додало джерело.

Дослідження відділу даних і криміналістики Sky News підтвердило загальне твердження про рух кораблів, хоча дати дещо відрізнялися.

Потім “Муса Джаліль” і “Бегей” вирушили через Каспійське море і 27 січня прибули до російського порту Астрахань. Згідно з даними відстеження, вони залишалися в порту кілька днів, а потім відпливли 3 лютого.

Джерело підтвердило, що кораблі прямували до Росії через Каспійське море.

“Іран відправив два вантажних судна в зону бойових дій в Україні, які перевозили приблизно 200 нових морських контейнерів, що містили боєприпаси для російських військ, що воюють в Україні”, – повідомило джерело в органах безпеки.

Джерело повідомило, що ймовірний вантаж складався з приблизно 100 мільйонів набоїв різного калібру – 5,56 мм, 7,62 мм, 9 мм, 12,7 мм і 14,5 мм – для використання в таких видах зброї, як пістолети, штурмові гвинтівки і кулемети.

За словами джерела, кораблі також перевозили ряд інших боєприпасів, включаючи приблизно 300 000 снарядів, таких як 40-мм гранати для гранатометів, 107-мм протитанкові ракети і мінометні міни різних розмірів – 60-мм, 81-мм і 120-мм, а також артилерійські ракети (130-мм, 122-мм і 152-мм) і бронебійні снаряди (115-мм і 125-мм).

Крім того, джерело повідомило, що на борту було близько 10 000 бронежилетів і шоломів.

“Росія платить за боєприпаси готівкою і таким чином обходить західні санкції, ігноруючи санкції проти Ірану”, – додало джерело.

Іран обирає “неправильний бік історії

Відповідаючи на запитання про ці заяви, посол України у Великій Британії сказав, що він не здивований тим, що Іран нібито постачає боєприпаси Росії, і сказав, що очікує, що такої підтримки буде більше, але він закликав Ісламську Республіку припинити бути на “неправильному боці історії”.

Вадим Пристайко розповів Sky News, що той факт, що Росія змушена просити про допомогу те, що він назвав “коаліцією слабких країн”, таких як Іран і Північна Корея, підкреслює труднощі, з якими вона стикається на полі бою, використовуючи свої власні запаси боєприпасів проти українських військ.

Рівень артилерійських обстрілів в Україні не спостерігався з часів Корейської війни, що призвело до перенапруження ліній постачання з обох сторін.

Український бригадир заявив, що російські військові випускають від 60 000 до 70 000 артилерійських снарядів на день. Американські офіційні особи оцінюють цей показник у 20 000 снарядів на день.

І Україна, і США заявили, що цей рівень знизився через вичерпання запасів.

“У них – нібито другої за величиною армії в світі – закінчуються ресурси, що є чудовим результатом для українських збройних сил”, – сказав український посол в інтерв’ю в посольстві в Лондоні.

Посол зазначив, що західні санкції впливають на здатність Росії використовувати свою оборонну промисловість для швидкого поповнення запасів, але необхідно докласти більше зусиль, щоб перекрити інші шляхи.

Генерал сер Річард Барронс, колишній високопоставлений британський військовий, сказав, що приплив 300 000 снарядів з Ірану, хоча і є корисним для Росії, але не буде тривалим, враховуючи інтенсивність вогню.

І навпаки, якщо Китай вирішить надати свої величезні запаси боєприпасів у розпорядження військової машини президента Путіна, це буде “дуже, дуже складно для України”, додав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube