Site icon inshe.tv

Депутати Миколаївської міськради не прийняли поправку до Регламенту, яка б «прибрала» з міськради фракцію ОПЗЖ

Депутати Миколаївської міськради не прийняли поправку до Регламенту, яка б «прибрала» з міськради фракцію ОПЗЖ 1

Як повідомляло Інше ТВ, на минулій сесії Миколаївської міськради депутати знов обговорювали питання існування у міськраді фракції ОПЗЖ, але так нічого і не вирішили.

Сьогодні, 27 грудня, на сесію міськради був винесений проект рішення щодо змін в Регламент Миколаївської міськради. І, хоча депутат Євген Павлович закликав депутатів зняти цей проект з розгляду, депутати його не підтримали.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Доповідачем з цього питання була депутат Олена Кисельова. Вона звернула увагу на те, що, відповідно до Закону України про статус депутата місцевих рад, депутатські фракції місцевих рад формуються на партійній основі депутатами місцевих рад.

«Відносно до нашої Миколаївської міської ради. Якщо в ній були створені депутатські фракції місцевих рад на партійній основі, а партії сьогодні є забороненими, то в Регламенті це має мати правові наслідки. Тобто ми доповнюємо статтю 6 Регламенту пунктом 4 – «депутатська фракція ради, сформована на партійній основі, у разі заборони діяльності такої політичної партії та/або анулювання її реєстрації на підставі рішення суду, що набрало законної сили, автоматично припиняє своє існування, а депутати ради, які входили до її складу, стають позафракційними… Я погоджуюсь з обуренням депутатів, що рішення суду (щодо заборони партії – прим.ред.) не понесли правових наслідків, яким багатьом з нас хотілось би. Але правова визначеність щодо наявності фракції в раді може бути врегульована так», – сказала Олена Кисельова, додавши, що не хоче, щоб в міській раді була фракція ОПЗЖ.

Євген Павлович був не згоден з запропонованою правкою до Регламенту. Він знов навів приклади, коли депутати від ОПЗЖ в різних радах заявили про саморозпуск. На його думку, немає правового вакууму, депутати несуть політичну відповідальність – в інших радах. «Якщо ми кажемо про фракцію ОПЗЖ в Миколаївській міській раді, то я  не бачу жодним чином моральної відповідальності, не бачу політичної і тим паче юридичної відповідальності. Є чітка процедура, яка визначена законом, яким чином поступати. Якщо депутати фракції ОПЗЖ не бажають виконувати вимоги чинного законодавства, то це їх відповідальність. І зараз покладати на нас, на всіх депутатів, відповідальність за бездіяльність щодо невиконання рішення суду, – це є недоречним, недоцільним і протизаконним», – сказав Євген Павлович.

Керівник фракції ОПЗЖ в Миколаївській міській раді Артем Ільюк оцінив виступ Євгена Павловича так – «дуже багато маніпулювань». «Можна кожної сесії підіймати це питання. Але – ми хочемо його вирішити, чи ми хочемо піаритись на цьому? В законі про заборону партій стільки неузгодженостей, що розгрібати всім і розгрібати, і зараз цим займаються парламентарі… На позаминулій сесії я зробив заяву, що фракції ОПЗЖ в міськраді не існує, і депутати є позафракційні і позапартійні. Що ще треба? Є (проект) рішення з Регламентом – ми можемо його прийняти, перевернути цю сторінку і піти далі, а можемо кожної сесії піаритись і дьоргати один одного», – сказав Артем Ільюк.

Євген Павлович звинуватив Артема Ільюка в тому, що він роздавав чужу гуманітарну, і вимагав від нього взяти на себе відповідальність, а не намагатися зберегти обличчя руками депутатів міськради. «Депутати не виходили з фракції, ви про саморозпуск фракції. Ми за це не голосували, фракція на сьогоднішній день існує», – додав Євген Павлович.

Голосування результату не дало: «за» запропоновану правку до Регламенту міськради, яка дасть можливість припинити існування фракції ОПЗЖ в міськраді, проголосувало всього 23 депутати, 4 депутата утримались, 10 депутатів не голосували взагалі. Рішення не було прийняте.

Після голосування Артем Ільюк запропонував всім депутатам міськради скласти мандати. І тоді на перевиборах в міськраду не потраплять депутати заборонених партій. «Складаємо мандати. Ми – готові. А ви?» – сказав Артем Ільюк.   

Також повідомлялось В Миколаєві депутат міськради закликав депутатів від ОПЗЖ та «Партії Шарія» скласти депутатські повноваження (ЗВЕРНЕННЯ)

Exit mobile version