Site icon inshe.tv

Суперклініка для суперлюдей. Олена Зеленська розповіла, куди пішли гроші за авто Мерк’юрі, яке продав Андрій Данилко

Суперклініка для суперлюдей. Олена Зеленська розповіла, куди пішли гроші за авто Мерк'юрі, яке продав Андрій Данилко 1

Як розповіла Зеленська на сторінці в Instagram, усі отримані кошти Данилко передав на благодійність. Артист спрямував їх на проєкт Superhumans, в рамках якого у Львові будують реабілітаційний центр для протезування дорослих і дітей, здійснення операцій із реконструкції понівечених частин тіла, а також лікування посттравматичного стресового розладу.

“Ви могли бачити цю новину: на лондонському аукціоні “Сотбіс” за еквівалент 11 млн гривень продали автівку Фредді Мерк’юрі, яка останні роки належала нашому Андрію Данилку. Та це зовсім не про шоубіз: усі виручені кошти Андрій спрямував на проєкт Superhumans, амбасадором якого став віднедавна, так само як Монатік і Масі Найєм”, – розповіла перша леді.

“Як членкиня правління я вже розповідала про цю унікальну ініціативу: у Львові створюється клініка, започаткована бізнесменом Андрієм Ставніцером (@stavnitser_andrey), для протезування дорослих і дітей, здійснення операцій із реконструкції понівечених частин тіла, а також лікування посттравматичного стресового розладу.

Тобто цей безпрецедентний в Україні заклад має повністю відновлювати українців після пережитого на війні. Повертати те, що намагався відібрати агресор: здоров’я, спроможність, можливості.

Нині заради цього ми відправляємо наших травмованих співвітчизників за кордон. Але незабаром усі найкращі світові практики будуть доступні в Україні. Рада розповісти, над чим команда проєкту працює просто зараз:

над запуском власної лабораторії з виробництва протезів із Superhumans уже працює німецька компанія Ottobock – незаперечний глобальний флагман технологій виготовлення різних видів протезів, ортезів та екзоскелетів (із представниками компанії ми щойно провели зустріч, під час мого візиту до Франції);

консультації щодо ефективного й доступного власного виробництва протезів команді надає також компанія Ossur – провідний виробник біонічних й інших протезів з Ісландії;

Superhumans відремонтує великий басейн, щоб якнайкраще відновлювати кінцівки та забезпечувати реабілітацію;

до команди приєднався медичний директор Андрій Віленський – педіатр і багаторічний керівник багатьох успішних клінік. Він уже формує чергу пацієнтів, планує корпус із реабілітації та шукає медичний персонал;

представники Superhumans і Міністерства охорони здоров’я підписали офіційний меморандум про співпрацю.

А головне, медичні сервіси, які надаватиме Superhumans, будуть безкоштовними і для військових, і для цивільних. Бо ми хочемо побудувати не лише суперклініку, але й суперкраїну для українців – наших суперлюдей”, – написала Олена Зеленська.

Exit mobile version