В Україні націоналізували вінницьку дочку “Невської косметики”


22:4125.07.2024

У дохід України перейшло 100% акцій компанії ПрАТ «Вінницяпобутхім», усі банківські рахунки, промислові потужності, транспорт та нерухомість. За даними слідства, раніше цим хімзаводом володів олігарх з росії Віктор Кононов.

Про це повідомили Офіс генпрокурора та СБУ.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало одному із відомих російських олігархів із близького оточення глави рф володимира путіна. СБУ уточнює, що йдеться про Віктора Кононова.

Кононов є гендиректором та одним з бенефіціарних власників підсанкційної компанії рф «Невская косметика», якій належали активи вінницького підприємства, вказує Служба безпеки. Сам російський мільярдер є публічним прихильником війни проти України та одним з ключових «донорів» бюджету росії.

Згідно з матеріалами провадження, на вінницькому підприємстві вироблялася косметична продукція та побутова хімія таких брендів, як «Ушастый нянь», «Мистер Чистер», Sarma тощо.

Правоохоронці зазначають, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста, пише ОГП. СБУ пише, що оборудку викрили та заблокували ще в липні 2022 року.

Нагадаємо: “Ушастий нянь”, Sarma, “Новый жемчуг”. АРМА отримало в управління активи “дочки” російської “Невської косметики”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube