Бюджети Миколаївщини поповнились майже на 15 млн. грн. у результаті плати за ліцензії на продаж алкоголю, тютюну і пального


15:3005.07.2024

Як повідомили в управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області, у січні – червні 2024 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло майже 15 млн грн плати за ліцензії на виробництво: спирту коньячного і алкогольних напоїв, плати за ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились майже на 3,1 млн гривень.

Слід зазначити, що у І півріччі 2024 року платникам регіону видано 3241 ліцензію на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним, з них:

2996 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;

143 ліцензії на право зберігання пального;

78 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним;

16 ліцензій на право оптової торгівлі пальним;

8 ліцензій на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (рідинами, що використовуються в електронних сигаретах).

Разом з тим, фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області анульовано 596 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним.

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання усіх форм власності мають право на оптову, роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пальним за наявності у них відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

Нагадаємо: Понад 10 млрд. грн. – вагомий здобуток надходжень до бюджету у першому півріччі 2024 року, – ДПС Миколаївщини



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube