Національне військове меморіальне кладовище шукає підрядника на будівництво


13:3505.07.2024

Державна установа “Національний військовий меморіальний цвинтар” (НВМК) оголосила тендер для пошуку підрядної організації на будівництво першої черги НВМК і проєктування другої.

“Національне військове меморіальне кладовище оголосило тендер на будівництво кладовища у Фастівському районі (Київської області – ІФ-У), у межах Гатненської територіальної громади”, – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства у справах ветеранів, пише Iнтерфакс.

Зазначається, що підрядна організація має збудувати першу чергу НВМК, зокрема перший та другий пускові комплекси. Очікувана вартість таких робіт становить 1,8 млрд грн, але за результатами тендерних процедур вартість може бути зменшена.

“Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 18 липня 2024 року. Після завершення тендерної процедури та визначення переможця ДУ “НВМК” матиме змогу подати документи на отримання дозволу на виконання будівельних робіт, після чого розпочати втілення першої черги”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у жовтні 2022 року схвалив створення Міністерством ветеранів ДП “Національне військове меморіальне кладовище”.

У серпні 2023 року Кабмін схвалив реалізацію до серпня 2025 року проєкту НВМК у Гатненській громаді під Києвом. Пізніше в Мінветеранів повідомили про плани розпочати будівництво НВМК у Гатненській громаді під Києвом наприкінці листопада і ввести в експлуатацію його першу чергу до кінця року. 7 грудня 2023 року в Мінветеранів презентували громадськості ескізний проєкт НВМК і візуальні проєкти уніфікованих надгробних плит.

23 лютого Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів на будівництво Національного військового меморіального кладовища, а 4 березня спростив процедуру видалення зелених насаджень для будівництва кладовища.

27 березня в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що перші поховання на НВМК можуть розпочатися вже наприкінці літа – на початку осені 2024 року, а повністю побудувати весь комплекс планують до 2027 року.

30 червня Порхун заявив, що проєктна документація на будівництво першої черги НВМК пройшла державну експертизу з позитивними висновками.

Читайте: Проєкт будівництва Національного військово-меморіального кладовища пройшов експертизу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube