Україна та Норвегія погодили можливість продовження “транспортного безвізу”


16:4603.07.2024

Україна та Норвегія погодили можливість продовження двосторонніх та транзитних перевезень без дозволів до 30 вересня 2024 року. Продовжити ж “транспортний безвіз” між двома країнами можуть у серпні 2024 року – на засіданні профільної комісії. Про це повідомило Мінвідновлення, передає УНН.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство транспорту Норвегії погодили можливість продовження виконання двосторонніх та транзитних перевезень між країнами без дозволів до 30 вересня 2024 року

– йдеться у повідомленні Мінвідновлення у Facebook.
Як повідомляється, у серпні відбудеться засідання профільної комісії, за результатами якого очікується подальше продовження “транспортного безвізу” з Норвегією.

Лібералізація вантажних перевезень можлива для транспортних засобів стандарту екологічності Євро-5 та вище. Під час виконання перевезень на борту вантажівки водії повинні мати сертифікат, що підтверджує екологічний клас вантажівки.

Вперше про “транспортний безвіз” міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури домовилось із норвезькими колегами у серпні минулого року, терміном до 30 червня 2024 року.

Читайте: Норвезька компанія побудує в Естонії гігантську морську ВЕС на 1560 МВт



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube