Укроборонпром: перші німецькі БМП вже відновлюють в Україні у межах угоди з Rheinmetall


12:3801.07.2024

На території України вже відновлюються перші німецькі бойові машини. Це відбувається у межах угоди з концерном Rheinmetall.

Про це розповів генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв’ю АрміяInform, повідомляє Цензор.НЕТ.

Він відзначив помітне просування у співпраці з Rheinmetall.

“За стислий час ми пройшли шлях від укладання угоди та реєстрації спільного підприємства у жовтні 2023 року до початку роботи виробничих потужностей. Це був досить непростий шлях, але перші німецькі бойові машини вже відновлюються на території України”, – сказав гендиректор Укроборонпрому.

Він додав, що надалі планується розвиток і поглиблення взаємодії з німецьким концерном. Зокрема, у короткостроковій перспективі планується ремонт артилерійських систем. Також є і більш масштабний проєкт – виготовлення на майданчику спільного підприємства новітніх німецьких БМП Lynx. 

“Такий швидкий стрибок від відновлення техніки до її виробництва свідчить про високий потенціал партнерства з німецькими зброярами і про довіру до рівня професіоналізму української оборонки”, – сказав Сметанін. 

Як повідомляло Інше ТВ, на початку червня Укроборонпром і Rheinmetall відкрили перший спільний цех з ремонту і виробництва бронетехніки в Україні (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube