Україна збільшила експорт мороженої яловичини


09:3830.06.2024

Україна збільшила поставки мороженої яловичини на зовнішні ринки. Про це повідомляє Асоціація виробників молока, передає УНН.

Україна продовжує активно розширювати експорт мороженої яловичини, збільшивши обсяги в травні 2024 року. Згідно з даними Державної служби статистики України (ДССУ), країна експортувала 1,61 тис. тон цього виду м’яса, що є на 22% більше в порівнянні з квітнем 2024 року. Грошові надходження від цих поставок склали 6,34 млн доларів, що на 16% вище, ніж у квітні цього ж року.

За даними аналітика Георгія Кухалейшвілі з Асоціації виробників молока, попит на морожену яловичину зріс у зв’язку зі сезоном відпусток і підвищенням активності готельного і ресторанного секторів. Головні ринки для української мороженої яловичини у травні включали Азербайджан, Китай та Узбекистан, де спостерігається збільшення попиту на червоне м’ясо.

За період січень-травень 2024 року Україна експортувала загалом 6,73 тис. тон мороженої яловичини на суму 28,35 млн доларів. Попри відносне зменшення в натуральних обсягах (-41%), у грошовому еквіваленті експорт виявився меншим на 33% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Експерти відзначають, що міжнародний ринок червоного м’яса залишається нестабільним через різні фактори попиту та пропозиції в різних регіонах світу.

Читайте: Південна Корея заборонить експорт до Росії і Білорусі ще понад 240 товарів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube