В Україні побудують завод з виготовлення металопластикових вікон, дверей і розсувних систем – вже до кінця року


11:3429.06.2024

Близько півтисячі нових робочих місць створять у Сваляві (Закарпатська область) завдяки заснуванню в місті індустріального парку. Рішення про включення парку «Енерджі Груп» до Реєстру індустріальних (промислових) парків ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 28 червня 2024 року, повідомили у Мінекономіки.

Як йдеться в концепції індустріального парку, на його території збудують завод з виготовлення металопластикових вікон та дверей, розсувних систем та складників до них. Очікується, що виробництво запрацює вже в грудні 2024 року.

В облаштування парку ініціатори його створення, керуюча компанія та учасники-інвестори вкладуть загалом 876,5 млн грн інвестицій, зокрема і від іноземних компаній.

Загалом разом з «Енерджі Груп» в Україні вже 82 індустріальних парка.

Нагадаємо, програма розвитку індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», покликаної стимулювати розвиток вітчизняного виробництва з високою доданою вартістю. 

В державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків  закладено 1 мільярд гривень. Ці кошти підуть на співфінансування облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також часткове відшкодування вартості приєднання до електричних мереж. Приймання заяв за програмою відбуватиметься до 15 серпня 2024 року.

Нагадаємо, що завод із виробництва скла теж має запрацювати в Україні в цьому році, бо зараз усе скло для металопластикових вікон – імпортне.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube