В Україні вирощують модний азійський гриб шиїтаке – кажуть, дуже перспективно (ФОТО)


08:3129.06.2024

Віднедавна екзотичний азійський гриб шиїтаке почав набувати все більшої популярності серед прихильників здорового харчування, адже мода на корисну, органічну їжу активно поширюється світом та Україною. Завдяки своїм численним корисним властивостям, гриби шиїтаке називають «еліксиром життя». Такі гриби, вирощені на органічному субстраті власного приготування пропонує своїм споживачам ТОВ «Натур Грін Україна», яке вже четвертий рік вирощує шиїтаке на Закарпатті.

Про це повідомляє techhorticulture.com

Гриби шиїтаке вирощують на органічному субстраті власного виробництва. До його складу входять продукти переробки зернових культур і тверді породи дерев. Один цикл вирощування – від моменту засівання і до збору першого гриба – триває майже 19 тижнів.

Компанія «Натур Грін Україна» щотижня збирає 6–6,5 тонн свіжих українських грибів. Від початку заснування підприємство орієнтувалося на зовнішньоекономічну діяльність. Тому 95 % своєї продукції експортує у європейські країни. Серед найбільших споживачів грибів шиїтаке – Німеччина, Бельгія, Нідерланди. Також українські гриби потрапляють на кухні у Великій Британії та сусідніх країн.

В Україні вирощують модний азійський гриб шиїтаке - кажуть, дуже перспективно (ФОТО) 1
В Україні вирощують модний азійський гриб шиїтаке - кажуть, дуже перспективно (ФОТО) 3
В Україні вирощують модний азійський гриб шиїтаке - кажуть, дуже перспективно (ФОТО) 5

Технолог компанії «Натур Грін Україна» Андрій Равліковський розповідає, що незвичне для більшості грибництво – це доволі перспективна галузь для країни, адже виробництво майже безвідходне, а ті відходи, що є, у перспективі можуть стати хорошим ресурсом для компанії. Відпрацьований субстрат – чудове органічне добриво з високим вмістом поживних речовин, є альтернативою торфу чи іншим добривам. Також є чималі перспективи використовувати його в ролі твердого палива чи продукту для отримання біогазу.

Нагадаємо: Росте бавовна в мами на городі. В чому небезпека? За і проти вирощування бавовника в Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube