Корупція в Укрзалізниці – організованагрупа вкрала 17 млн.грн.


09:0926.06.2024

НАБУ і САП спільно з СБУ викрили організовану групу на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» під час здійснення ремонту колійних машин.

За даними слідства, у 2021 році колишній директор виробничого структурного підрозділу «Черкаський колійний ремонтно-механічний завод» філії «Центр ремонту та експлуатації колійних машин» АТ «Укрзалізниця» з метою протиправного збагачення утворив організовану групу з-поміж чинних та колишніх співробітників заводу. 

Впродовж квітня 2021 – лютого 2022 рр. він домігся обрання наперед визначених компаній переможцями закупівлі послуг з ремонту колійних машин. Проте такий ремонт фактично не проводився, а члени організованої групи підробляли документи, які свідчили про начебто виконання робіт низкою підприємств з ознаками фіктивності. 

Як наслідок, «Укрзалізниця» зазнала збитків на суму 17,1 млн грн, якими заволоділи учасники злочину.

Наразі про підозру повідомили п’ятьом учасникам організованої групи, а її керівника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Кваліфікація: ч. 5 ст. 191  КК України.

Нагадаємо, Укрзалізниця, Мінвідновлення та ЄБРР домовилися про виділення додатково до 300 млн євро на закупівлю електровозів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube