Французька компанія відкриє в Україні завод з обслуговування систем ППО і РЕБ


09:2820.06.2024

Французька компанія підписала три угоди з Україною три угоди про відкриття заводу та обслуговування систем радіоелектронної боротьби.

Про це повідомляє Thales.

Дві угоди стосуються одного з підприємств Концерну “Укроборонпром”:

Перша угода оголошує про намір Thales створити спільне підприємство в Україні, яке сприятиме постачанню та експлуатації обладнання для портфеля оборонних систем Групи, включаючи засоби радіоелектронної боротьби, а також обладнання тактичного зв’язку, системи протиповітряної оборони та радари.

Друга угода стосується засобів радіоелектронної боротьби, в рамках якої Thales забезпечить широке технічне обслуговування, випробування і спеціалізовану підготовку. Ця угода спрямована на розвиток місцевого потенціалу технічного обслуговування в Україні, що дозволить скоротити цикли ремонту і технічного обслуговування та забезпечить найкращу оперативну готовність.

В окремій, третій угоді, підписаній з українською компанією FRDM, що спеціалізується на БПЛА та УГВ, Thales має намір спільно з FRDM розробити і виготовити безпілотний літальний апарат, здатний перевозити і випускати боєприпаси.

Паскаль Сурісс, старший виконавчий віце-президент з міжнародного розвитку, сказав: “Thales є давнім партнером Збройних сил України, який співпрацює з ними вже понад 10 років, спочатку в галузі радіоелектронної боротьби, а потім розширивши співпрацю до широкого спектру програм. У короткостроковій перспективі ці угоди ще більше зміцнюють підтримку Thales у забезпеченні боєготовності Збройних Сил України. У перспективі вони також демонструють наше прагнення, через співпрацю з провідними українськими гравцями і постачальниками, закріпитися в Україні на довгострокову перспективу і зміцнити місцеву оборонну промисловість країни”.

Нагадаємо, у Франції показали новітній дрон Colibri – його невдовзі отримає Україна (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube