В Україні готують першу страховку від воєнних ризиків для вітчизняної компанії


13:5016.06.2024

Експортно-кредитне агентство отримало та опрацьовує першу заявку на страхування інвестицій української компанії від воєнних ризиків.

Про це повідомив голова правління ПрАТ “Експортно-кредитне агентство” (ЕКА) Руслан Гашев в інтервʼю “Укрінформу”, інформує delo.ua.

“Головна цьогорічна новація – старт програм зі страхування від воєнних та політичних ризиків. Такі продукти вже діють, ми пропонуємо їх потенційним клієнтам. Навіть отримали першу заявку на страхування інвестицій від української компанії, яку зараз опрацьовуємо”, – зауважив Гашев.

За його словами, в роботі є ще кілька подібних заявок.

“Ми вже готові працювати з українськими та з іноземними інвесторами в межах цієї програми. Зараз напрацьовуємо експертизу у втіленні таких продуктів. Уже бачимо певні аспекти, які надалі можуть заважати успішній реалізації. Тому готуємо пропозиції про внесення змін у нормативні документи, щоб полегшити доступ українських та іноземних інвесторів, а також українських банків, які готові фінансувати інвестпроєкти, з огляду на ризики війни”, – наголосив Гашев.

Він пояснив, що воєнний ризик – це, наприклад, якщо по підприємству вдарили дроном або ракетою, або ж туди прилетіли уламки, які пошкодили  виробниче обладнання, заблокувавши на певний час операційну діяльність.

“Це коли ми кажемо про страхування інвестицій. Якщо ж ідеться про страхування інвестиційних кредитів, мова про пошкодження, що призвели до неспроможності українського підприємства погашати заборгованість перед банком. Ще воєнні ризики – це окупація, якщо лінія фронту рухається”, – підкреслив голова ЕКА.

Він уточнив, політичний ризик – це, до прикладу, якщо підприємство мало ліцензію, а її відкликали, через що воно не може продовжувати операційну діяльність.

Як повідомляло Інше ТВ, Долар вже понад 40. Що відбувається і який курс буде далі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube