Укрзалізниця, Мінвідновлення та ЄБРР домовилися про виділення додатково до 300 млн євро на закупівлю електровозів


09:4713.06.2024

В рамках програми з оновлення парку локомотивів Укрзалізниці досягнуто домовленості з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо виділення додатково до 300 млн євро на закупівлю вантажних електровозів.

Відповідний меморандум між Укрзалізницею, ЄБРР та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури підписано в Берліні під час Ukraine Recovery Conference (URC 2024).

Про це повідомили в Укрзалізниці, передає Інше ТВ.

Раніше в рамках проєкту грантового фінансування Світового банку «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» Укрзалізниці було підтверджено виділення 190 млн доларів США. 

Також сторони домовилися провести передінвестиційний технічний, екологічний, соціальний, фінансовий та економічний аналіз проєкту.

Нагадаємо, що в рамках проєкту грантового фінансування Світового банку «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» та за урахуванням цільового кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку планується придбати до 80 сучасних вантажних електровозів. Відповідна закупівля вже опублікована на порталі тендерів ЄБРР.

Тендерними вимогами передбачено, що переможець, окрім постачання локомотивів, має створити на території України умови для обслуговування та гарантійного ремонту нового тягового рухомого складу. Це еволюційний крок у підході до оновлення парку, адже компанія не лише купує техніку, а й змінює підхід до її обслуговування. Також це дозволить максимально локалізувати в Україні потужності для обслуговуванню й ремонту локомотивів.

Як повідомляло Інше ТВ, 10 млн.євро кредиту на 15 млн.євро гранту на водопостачання Миколаєва: 11 червня Сенкевич у Берліні підписав договори з ЄБРР (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube