Rheinmetall побудує збройний завод у Литві – документ вже підписаний


19:3803.06.2024

Міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте підписала угоду з німецьким гігантом військової промисловості Rheinmetall на €180 мільйонів про будівництво збройного заводу.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Створення заводу Rheinmetall в Литві є дуже важливим кроком на шляху до задоволення нагальних потреб нашої країни у сфері оборони та безпеки. Це допоможе нам забезпечити безперебійний доступ до необхідного озброєння та боєприпасів, оскільки ми самі вироблятимемо продукцію, необхідну для європейської оборони. Очікується, що інвестиції в розмірі понад 180 мільйонів євро також дозволять створити щонайменше 150 нових робочих місць на новому заводі”, – сказала міністр економіки та інновацій Литви Армонайте.

Очікується, що місце розташування інвестиційного проекту буде оголошено найближчими тижнями. Очікується, що завод вироблятиме десятки тисяч боєприпасів на рік.

«Ми вдячні за це довгострокове партнерство з Литвою. Воно підтверджує наше прагнення бути одним із стовпів національної і міжнародної безпеки”, – сказав Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall.

«Ми цінуємо, що Литва обрала нас як партнера для своєї оборонної промисловості. Ми раді зробити свій внесок у зміцнення суверенітету країни у сфері боєприпасів”, – сказав Максиміліан Фрох, керівник відділу міжнародних стратегічних програм Rheinmetall.

Для забезпечення безпеки Литви Сейм також схвалив поправки до законів, що полегшують розвиток великих проектів, за ініціативою Міністерства економіки та інновацій. Інвестори, в тому числі Rheinmetall, зможуть скористатися цими положеннями.

Поправки спрощують процедури, пов’язані з просторовим плануванням, формуванням земельних ділянок та будівництвом. Це дозволить оборонній промисловості розпочати роботу в Литві в найкоротші терміни.

Ініціатива для великих інвестиційних проєктів, також відомих як проєкти «зеленого коридору», розроблена Міністерством економіки та інновацій і запущена в 2021 році, значно полегшує і прискорює облаштування, одночасно надаючи проєкту статус проєкту національного значення і ставку корпоративного податку 0% на термін до 20 років.

Наразі Міністерство економіки та інновацій підписало контракти на чотирнадцять великих інвестиційних проєктів, які дозволять створити майже 4 000 робочих місць та залучити понад 1,25 мільярда євро інвестицій.

Нагадаємо, Rheinmetall планує відкрити в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах ППО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube