Фізособи, компанії і судна: Японія та Республіка Корея оголосили про санкції за постачання РФ зброї з КНДР для війни в Україні


17:1425.05.2024

Влади Японії та Південної Кореї ввели санкції проти фізичних осіб, компаній та суден, які забезпечують постачання до Росії зброї з Північної Кореї.

Про це пишуть «Українські Новини», передає Інше ТВ.

Під обмеження Токіо потрапили генеральний директор державної авіакомпанії “224-й льотний загін” Володимир Міхейчик, а також сам перевізник, військовий полігон Ашулук, дослідницький комплекс “Володимирівка”, командування військово-транспортної авіації, “Трансморфлот” та дві кіпрські компанії, пов’язані з перевезеннями морем, випливає з повідомлення японського МЗС.

Своєю чергою, Південна Корея оголосила санкції проти семи громадян КНДР та двох російських суден – Maia-1 та Maria. Зазначається, що рішення Сеула було ухвалено після того, як у березні завершилася місія ООН з моніторингу дотримання санкцій, накладених на КНДР, а Росія відмовилася продовжувати мандат групи.

КНДР підтримує Росію у війні проти України постачанням озброєнь. Їхні обсяги різко збільшилися після зустрічі президента РФ Володимира Путіна з Кім Чен Ином у вересні минулого року.

“Загалом КНДР відправила до Росії близько 7 тис контейнерів з боєприпасами та іншою військовою технікою”, – говорив південнокорейський міністр оборони Сін Вон Сік.

За його оцінкою, російська армія могла отримати від Північної Кореї близько 3 млн 152-міліметрових снарядів.

“В обмін на військову допомогу Росія поставила в КНДР понад 9 тис контейнерів з іншими товарами”, – наголошував Сін Вон Сік.

Влада США неодноразово повідомляла про те, що Північна Корея передає Росії зброю для війни в Україні. Натомість Пхеньян просив військову техніку, а також передові військові технології, зазначав координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі. У Росії та КНДР спростовували ці заяви.

Як повідомляло Інше ТВ, Розвідки США і Британії мають докази намірів або поставок Китаєм летальної зброї РФ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube