Єдиний внесок: 11,7 млрд грн сплачено платниками Миколаївщини


18:4013.12.2023

У січні – листопаді 2023 року платниками податків Миколаївщини сплачено до пенсійного та соціальних фондів 11,7 млрд грн єдиного внеску.

Це на 1,4 млрд грн, або на 13,5% більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року.

Про це інформують в ГУ ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Як нагадують податківці, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) – консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування в обов’язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування. Це, зокрема, соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. Саме тому своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист.

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що єдиний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

Як повідомляло Інше ТВ,  Платниками Миколаївщини до зведеного бюджету спрямовано майже 11,6 млрд.грн. ПДФО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube