Єврокомісія має намір залучити 15 млрд євро заморожених коштів РФ для України, – FT


08:4112.12.2023

Єврокомісія має намір залучити 15 млрд євро із заморожених активів Росії, щоб направити їх як фінансову допомогу для України, але розроблений план мають підтримати всі держави-члени ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

За даними джерел видання, у вівторок, 12 грудня, Брюссель запропонує обмежити прибуток, отриманий від заморожених активів Росії в ЄС, прагнучи зрештою вивести до 15 млрд євро на користь України.

План Єврокомісії було відкладено з літа після того, як кілька країн-членів ЄС та Європейський центральний банк заявили про юридичні та фінансові проблеми.

Але нерішучі спроби США та ЄС домовитися про додаткову фінансову підтримку України дали новий імпульс пропозиціям щодо отримання прибутку від заморожених коштів Москви.

“Важливо подивитись, як ми можемо використовувати російські заморожені активи та доходи від цих активів для підтримки України”, – заявив Financial Times віце-президент комісії Валдіс Домбровскіс.

За його словами, країни “Великої сімки” погодилися заморозити активи доти, доки Москва не відшкодує збитки Україні, і настав час подумати про те, як найкраще використати доходи, отримані за цей час.

Читайте: Єврокомісія наголосила, що залишає за собою право покарати Польщу через блокування кордону з Україною



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube