Данія оголосила про новий пакет допомоги на 40,2 млн.євро для Миколаєва


17:3606.11.2023

Сьогодні, 6 листопада, міністри Олександр Кубраков та Ден Йоргенсен очолили III засідання Керівного комітету партнерства між Миколаєвом та Данією. Міністри із задоволенням затвердили новий пакет допомоги на суму понад 40 млн. євро.

Про це повідомляє Посольство Данії в Україні, передає Інше ТВ.

«З наближенням морозів в Україні проблема забезпечення теплом будинків, що постраждали від війни, стає все більш нагальною. Населення готується до нової російської кампанії атак на енергетичну інфраструктуру України в найближчі зимові місяці. Тому Данія підтримує українців пакетом реконструкції вартістю 40,2 мільйона євро, який, серед іншого, забезпечить 20 мобільних опалювальних котлів для міста Миколаєва та профінансує ремонт існуючої системи центрального опалення Миколаєва», – йдеться в пресрелізі Посольства Данії в Україні.

Ці зусилля є частиною другого пакету відновлювальної допомоги, наданої Данією Україні з моменту заснування Українського фонду навесні 2023 року.

На додаток до підтримки опалення в Україні, 40,2 млн євро підуть на:

– Діяльність Європейського інвестиційного банку щодо критично важливої соціальної інфраструктури в Україні;

– Підтримка місцевого самоврядування Данії для сприяння співпраці між українськими та данськими муніципалітетами, в тому числі між Ольборгом та муніципалітетом Миколаєва;

– Діяльність данських організацій громадянського суспільства, спрямована на зміцнення українського громадянського суспільства та якнайшвидше відновлення критично важливої соціальної інфраструктури та цивільних інституцій у Миколаєві та області.

Як повідомляло Інше ТВ, До Миколаєва приїхала делегація Данії: обговорили плани на 2024 рік (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube