“Золоті” інвестиції — як вкладати в метали


11:0316.08.2023

Інфляція, нестабільна економічна ситуація, світові війни спонукають інвесторів і кожного, хто думає про інвестиції шукати вигідні шляхи вкладення коштів. Багато хто воліє купувати дорогоцінні зливки, монети. Єдине, про що подбати — спосіб зберігання інвестицій.

"Золоті" інвестиції — як вкладати в метали 1
"Золоті" інвестиції — як вкладати в метали 5

Влаштування рахунку

ЗМС (знеособлений металевий рахунок) — звичний рахунок у банку, де ведеться облік купленого металу в грамах. Почати інвестувати можна з накопичень, які виграли у VIP Casino, адже метал купують навіть у грамах, накопичуючи на рахунку. Інвестори купують:

  • золото;
  • платину;
  • паладій;
  • срібло.

За фактом метал є на папері, у фінансових звітах. Насправді він не належить до окремого зливку. Отримані грами переводять у національну валюту за чинним курсом. Транзакція відбувається з використанням інтернет-банкінгу, мобільного додатку. Покупка проходить у будь-який час за бажанням інвестора.

ЗМС складається з одного/кілька типів металів. Рахунок складається у певній пропорції. Дохід вкладу залежить від ціни інвестицій на ринку. Є можливість отримати чистий дохід у разі підвищення ціни на метал, залишається ризик збитків при падінні курсу металу.

"Золоті" інвестиції — як вкладати в метали 3
"Золоті" інвестиції — як вкладати в метали 6

Початок інвестування

Фахівці рекомендують новачкам в інвестуванні враховувати кілька моментів:

  1. Ціль інвестування. Купівля золотих злитків розрахована тривалий час. Золото — спосіб захисту капіталу від інфляції, стрибків курсу валют, цінних паперів у період економічних потрясінь. ЗМС — спосіб формування довгострокового вкладення.
  2. Вибір банку/брокера. Купувати дорогоцінний актив необхідно в банках/спеціалізованих магазинах. Метал продається в ідеальному стані, без дефектів, сертифікат якості, документи про покупку. Банк пропонує послугу відкриття ЗМС. Для відкриття інвестор надає паспорт, гроші на придбання металу. Для торгів на біржі, перепродаж золота чи іншого товару відкривають брокерський рахунок. Починати торги слід за підтримки спеціаліста.
  3. Спосіб зберігання придбаного металу. Інвестиції зберігайте у банківському осередку, сейфі. Уникайте пошкодження металу під час домашнього зберігання. Це знижує його ціну під час продажу. Під час відкриття ЗМС ці ризики виключені.

Ціна на металеві інвестиції змінюється. Впливає попит/пропозиція над ринком. Експерти кажуть, у який метал вигідніше вкладати кошти. вони рекомендують купувати золото/срібло. Вони стоять в одному списку надійного збереження капіталу поряд з нерухомістю, коштовним камінням.

Інвестори у періоди світових криз скуповують золото, інші ліквідні метали. Це пояснюється низкою причин:

  1. Ліквідність фінансового активу. Його легко обміняти на фіатну валюту за потреби. Інвестиція не знеціниться до низьких показників навіть за умов кризи.
  2. Обмеженість запасів. Надра землі обмежені у своїх запасах. У довгостроковій перспективі вартість дорогоцінного металу зросте.
  3. Метал прив’язаний у ціні до фінансових інструментів. Він може використовуватись на фондовому ринку для внутрішніх розрахунків.
  4. Золото входить до бюджетних резервів країн по всьому світу. Це забезпечує ліквідність активу незалежно від зовнішніх умов.

Інвестувати у золото, вибирати платину, срібло — вибір інвестора. Фахівці розповідають про переваги кожного виду набутого активу. Зважайте на ситуацію на ринку, фінансові можливості. Перед початком інвестування проконсультуйтеся зі спеціалістом.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube