Доплати військовим: у Мінфіні кажуть, для повернення треба буде підвищувати податки


12:5704.05.2023

Міністр фінансів Сергій Марченко проти повернення виплат військовим у 30 тис. грн у тому вигляді, у якому за це проголосувала Верховна Рада. Для забезпечення виплат військовим потрібно буде додатково 170 млрд грн на рік. Для цього необхідно підвищити ПДВ на 4% та військовий збір – у 3 рази, зазначив міністр фінансів Сергій Марченко в етері «Forbes Business Breakfast», інформує УНН.

«Це можливо зробити лише у ніші зміни закону про бюджет, передбачити на рік додатково 170 млрд грн, передбачити збільшення податків, зокрема ПДВ на 4% та військового збору у 3 рази. Тоді це можна профінансувати. Інших варіантів, як можна профінансувати, не існує», – сказав міністр.

Деталі

Марченко зазначив, що зарплати в держсекторі фінансуються з допомоги міжнародних партнерів, а військо Україна має фінансувати коштом власних податків.

«Армію ми маємо фінансувати за рахунок податків та власного бізнесу. Збільшуючи витрати на армію, потрібно розуміти наслідки таких кроків», – наголосив глава Мінфіну.

Він вважає, що способи мотивації військових має визначати військове керівництво.

«Це мають визначати Генштаб та Міноборони. І вони визначилися, у них є відповідні накази. Чомусь ніхто не каже, що у нас крім 30 та 100 тис. грн є ще 50 тис. грн. І таку виплату отримує досить велика кількість військовослужбовців. У нас є інші системи мотивації всередині військового блоку», – додав Марченко.

Читайте: Повернення виплат 30 тис.грн. військовим, рятувальникам і поліції не визначає джерел фінансування і може призвести до зростання бюджетного дефіциту – представник МВФ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube