Site icon inshe.tv

Європа оновила рекорд по імпорту СПГ

Європа оновила рекорд по імпорту СПГ 1

За підсумками квітня надходження надходження скрапленого природного газу (СПГ) із терміналів до газотранспортної системи Європи сягнули рекордних 12,07 млрд куб. м. Про це свідчать дані Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG) у віторок, 2 травня, пише Кореспондент.

Зазначається, що попередній максимум для квітня у 10,65 млрд куб. м було встановлено у 2022 році. Але тепер оновлено рекорд за всю історію спостережень за всіма місяцями.
Усього з початку 2023 року надходження СПГ із терміналів до газотранспортної системи Європи становлять близько 44,5 млрд куб. м.

У поточному році СПГ посідає перше місце за часткою серед джерел отримання газу Європою – 31%. На другому місці з часткою 24% – постачання з Північного моря (в основному газ Норвегії), на третьому з 22% – використання газу з підземних сховищ ЄС.

Частка постачання газу зі сходу (російський газ, постачання газу України, а також відбір європейськими компаніями свого газу із ПГС України) впала до 6,4%. Це менше, ніж поставляється із Північної Африки (8,6%), але більше, ніж із Великобританії (5,6%)

Читайте: Замена российскому газу: Германия договорилась с Катаром о поставках СПГ

Exit mobile version