Де пролягає зерновий коридор, який має запрацювати сьогодні (КАРТА)


12:1929.07.2022

У п’ятницю, 29 липня, має запрацювати зерновий коридор у Чорному морі, яким підуть кораблі з продуктами продовольства, які Україна відправить на експорт. Як виглядає заздалегідь сформований шлях руху суден в акваторії, показали на спеціальній карті.

Ознайомитися з нею вдалося завдяки керівнику Моніторингової групи з кримських санкцій та свободи судноплавства Андрію Клименку. Карту він опублікував на особистій сторінці у Facebook.

За словами Клименка, поки що зерновий коридор виглядає дуже схематично. На зображенні можна побачити попередньо узгоджені межі коридору, а також Зміїний острів (велика синя точка).

На першій карті позначено загальний район, у якому кораблі із зерном оглядатимуть, а також формуватимуть спільний конвой для супроводу суден під час відплиття з України.

Де пролягає зерновий коридор, який має запрацювати сьогодні (КАРТА) 1
Де пролягає зерновий коридор, який має запрацювати сьогодні (КАРТА) 5

На другому — зображено загальний район, у якому колона кораблів формуватиметься (і відповідно розформовуватиметься).

Де пролягає зерновий коридор, який має запрацювати сьогодні (КАРТА) 3
Де пролягає зерновий коридор, який має запрацювати сьогодні (КАРТА) 6

Фіолетовою лінією позначені морські кордони країн — 12-мильна зона територіальних вод країн, що омиваються водами Чорного моря.

“Чому саме так? Питання не до мене, — зазначив Андрій Клименко. — Швидше до військових та гідрографів, які зараз у структурі ВМС України теж”.

Також він наголосив, що станом на 29 липня руху суховантажів із зерном у Чорному морі не було зафіксовано. Цілком імовірно, що вся операція з експорту товарів розпочнеться вже 30 липня. Першим очікується вихід суден із порту Чорноморська.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube