Справа керівника районного ЦНАП за незаконне відчуження землі у курортній зоні «Коблево» пішла до суду


18:0206.09.2024

Як повідомляло Інше ТВ, в серпні було повідомлено про підозру керівнику одного з районних ЦНАП Миколаївської області у зловживанні своїми повноваженнями, внаслідок чого була незаконно відчужена земля у курортній зоні «Коблево».

Зараз справа вже пішла до суду.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області та Миколаївській обласній прокуратурі, передає Інше ТВ.

Згідно повідомлення, Миколаївська окружна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з районних центрів надання адміністративних послуг Миколаївської області за фактами зловживання своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, що завдало істотної шкоди громадським інтересам, та несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, якщо вона заподіяла значну шкоду  (ч. 1 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2024 року обвинувачений, будучи наділений повноваженнями державного реєстратора однієї із селищних рад Миколаївського району, з метою отримання третіми особами неправомірної вигоди, зловжив своїми повноваженнями, і без наявності правових підстав прийняв рішення та здійснив незаконну реєстрацію у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за третіми особами земельної ділянки у курортній зоні «Коблеве» на чорноморському узбережжі, власником якої є Коблівська сільська рада Миколаївської області. 

Своїми діями зловмисник спричинив істотну шкоду державі на суму понад 320 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ ВП №8 МРУП ГУНП в Миколаївській області. 

За вказані кримінальні правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube