Понад тисячу комплексних експертиз проведено за фактами воєнних злочинів росії – Мін’юст


13:1726.07.2024

За перше півріччя 2024 року фахівці науково-дослідних установ судових експертиз Міністерства юстиції України провели 1184 комплексні військові експертизи. Експертами надано висновки у справах, що пов’язані з порушенням законів та звичаїв війни російськими військовими. Про це повідомив заступник голови Мін’юсту Андрій Гайченко, пише УНН.

За його словами, ідеться, зокрема, про обстріли гідровузлів водосховищ у Харківській, Донецькій та Луганській областях, ураження житлових будинків, комунальних підприємств та об’єктів цивільної критичної інфраструктури.

“Під час проведення комплексної військової експертизи фахівці науково-дослідних установ Міністерства юстиції України встановлюють вид озброєння, калібр снарядів, відстань та місце, з якого було нанесено вогневе ураження по цивільних об’єктах. Висновки експертів стають доказами у кримінальних справах проти країни-агресора. Працюємо над тим, щоб по кожному факту обстрілу цивільної інфраструктури, російську федерацію було притягнуто до суду за порушення законів та звичаїв війни”, – зазначив Гайченко.

Заступник міністра додав, що загалом за перше півріччя 2024 року науково-дослідними установами судових експертиз Міністерства юстиції України проведена 1601 військова експертиза.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube