Організували схему збуту психотропів та наркозілля на території Миколаєва: судитимуть організовану групу «закладників»


19:5705.07.2024

Фігуранти закупляли і розфасовували амфетамін, канабіс і PVP, які збували за допомогою інтернет-крамниці. Замовлення клієнтам ділки пересилали через поштові відправлення або розміщували закладки на території міста. Нині слідчі завершили досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Усім трьом членам угрупування загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Викрили та припинили злочинну діяльність 22-х, 24-х та 29-ти річних миколаївців слідчі слідчого управління спільно із оперативниками управління карного розшуку обласного главку поліції області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що у липні минулого року 29-річний миколаївець організував схему наркобізнесу. До злочинної діяльності зловмисник залучив свою співмешканку та знайомого, розподіливши функції кожного.

Фігуранти купували наркотики та психотропи через послуги поштової доставки, спеціально винайняли квартиру, де зберігали наркотики та фасували їх для подальшого безконтактного збуту як через інтернет-крамницю, так і розміщуючи закладки на території міста.

На початку квітня цього року слідчі затримали усіх трьох фігурантів під час розкладання наркозакладок у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час особистого обшуку поліцейські вилучили у 22-річної зловмисниці 69 згортків із психотропної речовиною PVP.

Під час санкціонованого обшуку в орендованій квартирі, де і проживали співмешканці, правоохоронці вилучили майже 985 грам психотропної речовини PVP, понад 70 грамів амфетаміну, 100 готового до вживання канабісу та приладдя для фасування – ZIP-пакети, ізоленту, і ваги, а також 400 Євро та 600 доларів США.

Тоді слідчі за узгодженням обласної прокуратури повідомили усім трьом зловмисникам про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту психотропної речовини, особливо небезпечної психотропної речовини та особливо небезпечного наркотичного засобу, у великих та в особливо великих розмірах, а також незаконний збут особливо небезпечної психотропної речовини, вчинене повторно, організованою групою».

Нині досудове розслідування слідчі поліції завершили та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині перед судом постане злочинне угруповання з Первомайського району за збут наркотиків, зброї і боєприпасів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube