Прокуратура розпочала розслідування через виїзд родичів київських чиновників за кордон


13:5504.07.2024

Прокуратура розпочала розслідування щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей. Воно стартувало за заявою Офісу Омбудсмена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську міськпрокуратуру.

Так, за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури м. Києва розпочато кримінальне провадження за фактами, викладеними уповноваженим Верховної Ради з прав людини про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини.

“В межах кримінального провадження перевірятиметься інформація, поширена Офісом Омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї міста Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон”, – йдеться у повідомленні.

Також буде перевірено інформацію про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами держави, не повернувся до України.

Досудове розслідування проводиться за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України – незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.

Читайте: Діти-сироти стали прикриттям для родичів київських посадовців, щоб виїхати за кордон та уникнути мобілізації, – Лубінець



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube