СБУ викрила п’ять нових “схем для ухилянтів”


16:3921.06.2024

Служба безпеки ліквідувала п’ять нових “схем для ухилянтів”. Зокрема, було затримано понад 10 посадовців, які торгували фіктивними довідками ВЛК. Про це повідомляє СБУ п’ятницю, 21 червня, пише Кореспондент.

Серед затриманих – посадовці ТЦК та військово-лікарських комісій. Вони за гроші допомагали чоловікам сховатися від призову через підроблені документи і подальшу втечу за кордон. Вартість “послуг” складала до 12 тис. американських доларів.

Дніпропетровська область

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ нейтралізували угруповання, що продавало фіктивні посвідчення про непридатність до служби за станом здоров’я. Незаконну діяльність організував очільник районного ТЦК у Кривому Розі.

“Для реалізації “схеми” він залучив двох своїх підлеглих та ще десятьох спільників. Це, зокрема, посадовці місцевих лікарень і посередники для пошуку клієнтів та передачі хабарів організатору. Під час обшуків у зловмисників виявлено незареєстровану зброю та понад 3,5 млн готівки у гривневому еквіваленті”, – розповіли в СБУ.

Полтавська область

Підозру повідомлено голові районної військово-лікарської комісії і трьом його підлеглим, що “штампували” фіктивні діагнози для ухилянтів, які навіть не проходили медогляду, а тільки купували документи у посадовців ВЛК.

Черкаси

Керівника підрозділу одного з комунальних підприємств міськради продавав чоловікам “місця” в реєстрі наркозалежних обласного наркодиспансеру. До незаконної діяльності посадовець залучив завідуючу відділенням, лікаря-нарколога медустанови. Фігуранти обіцяли “сховати” таким чином своїх клієнтів від призову.

Одеська область

Правоохоронці викрили ділків, які оформлювали військовозобов’язаним фальшиве батьківство над неповнолітніми для виїзду за кордон.

Хмельницький

Двоє ділків продавали підроблені меддовідки про наявність ІІ групи інвалідності.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності, додали в СБУ.

Читайте: Замість зерна. На Одещині прикордонники в причепі виявили 41 ухилянта (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube