В Іспанії викрили банду, яка викрадала в українських біженців елітні автомобілі та продавала їх по Європі


22:4809.06.2024

Національна поліція та Цивільна гвардія Іспанії розкрили злочинну групу, що базується в провінціях Аліканте та Малага, яка викрадала транспортні засоби середнього та високого класу в українських біженців в Іспанії для подальшого продажу покупцям з будь-якої країни Європи.

Про це пише «АВС», передає Інше ТВ.

За інформацією джерел у слідстві, коли деякі з потерпілих намагалися через соцмережі знайти викрадений автомобіль, зловмисники зв’язувалися з ними та просили викуп за повернення автомобіля.

Спільна операція почалася на початку 2023 року після того, як у провінціях Аліканте, Малага та Мурсія було виявлено значне зростання крадіжок автомобілів середнього класу, йдеться в повідомленні Національної поліції.

Зловмисники викрали транспортні засоби вночі і переганяли їх до провінції Малага, перш ніж власник встигав усвідомити, що сталося, і повідомити про крадіжку. Іноді, коли обставини не дозволяли негайно перегнати нещодавно викрадену машину до Малаги, вони «охолоджували» її в транзитних пунктах між Аліканте та Малагою, залишаючи їх припаркованими в будинках жителів з високою купівельною спроможністю, щоб транспортні засоби проходили непоміченими. Через кілька днів вони рухалися так само, як зазвичай, вночі, головними дорогами.

Правоохоронці виявили 25 жертв викрадення автомобілів. Загальна вартість цих викрадених автомобілів становить один мільйон євро, індивідуальна вартість – від 30 000 до 90 000 євро, залежно від марки та моделі.

Як повідомляло Інше ТВ, наприкінці травня в Берліні розбився BMW на українських номерах: одна людина загинула, троє важко поранені (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube