На Миколаївщині затримали матроса, який надав хабар у 5 тис. дол США за переведення його в тиловий підрозділ (ФОТО)


12:5820.12.2023

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин ЗСУ за фактом пропозиції та надання службовій особі неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії (ч. 3 ст. 369 КК України).

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону, передає Інше ТВ.

За даними слідства, у грудні 2023 року матрос надав заступнику командира батальйону з морально-психологічного забезпечення неправомірну вигоду в сумі 5 000 доларів США. Такі кошти призначались за сприяння у вирішенні питання щодо переміщення військовослужбовця по службі у інший тиловий підрозділ з метою уникнення участі в зоні бойових дій.

14 грудня 2023 року після передавання всієї суми неправомірної вигоди матроса затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 214 тис. гривень.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБ України.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку року ДБР на Миколаївщині розслідувало 2365 кримінальних проваджень, з яких 13 – за фактом корупційних злочинів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube