Site icon inshe.tv

В Роттердамі виявили рекордну кількість кокаїну – 8 тонн на 600 млн. євро

В Роттердамі виявили рекордну кількість кокаїну - 8 тонн на 600 млн. євро 1

У порту нідерландського Роттердаму виявили рекордну партію наркотиків вагою понад 8 тонн.

Про це пише NOS.

Митниця знайшла 8064 кілограми кокаїну в порту Роттердама ще 13 липня. Це найбільше в історії вилучення наркотиків у Нідерландах, пише сьогодні прокуратура. Про улов було оголошено лише зараз, оскільки тривало розслідування щодо походження наркотиків.

Наркотики, вулична вартість яких становить 600 мільйонів євро, були знайдені в контейнері з бананами. Контейнер був з Еквадору і прибув до Роттердаму через Панаму.

Митниця виявила партію наркотиків під час перевірки контейнера за допомогою службових собак і сканування контейнера. Відтоді наркотики були знищені.

Справу продовжує розслідувати команда HARC – партнерство між FIOD, митницею, поліцією морського порту та прокуратурою.

Найбільший улов до цього часу становив близько 4 500 кілограмів, повідомляє директор митниці в порту Роттердама. “Отже, це значно більше”, – каже Пітер ван Буйтенен.

Останнім часом митниця часто знаходить менші партії. “Здається, вони вважають за краще розподіляти ризики. Так що в цьому відношенні це нетиповий улов”.

Він також високо оцінив “хорошу роботу” співробітників митниці. “Ще раз, разом з нашими партнерами з HARC, нам вдалося завдати серйозного удару по наркозлочинцям в порту”, – сказав Ван Буйтенен.

“Неприємності” у злочинному світі
За словами голови Федерації поліції Нідерландів Яна Струйса, ця велика партія спричинить заворушення у злочинному світі. “Це безпрецедентно велика партія, тому ми обов’язково побачимо її наслідки”, – сказав він.

“Комплімент, що це можна перехопити, – сказав президент профспілки. “Але моєю другою реакцією було: “О, Боже, зараз у злочинному світі спалахне скандал, і через це буде ще кілька вибухів і перестрілок”.

Еквадор – головна країна-експортер
В останні роки Еквадор став однією з головних країн-експортерів кокаїну до Європи та США. Після США та Іспанії головним пунктом призначення для наркотиків з цієї країни минулого року були Нідерланди.

Цієї осені голландська митниця відправляє делегацію до Еквадору, щоб обговорити можливу митну угоду. Країни хочуть обмінятися інформацією про маршрути, термінали, судноплавні компанії та контейнери.

Exit mobile version