Site icon inshe.tv

На Миколаївщині викрито псевдоволонтера, який збирав гроші нібито для ЗСУ під виглядом відомого благодійного фонду, а витрачав їх на казіно (ФОТО)

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва викрито чоловіка, який, прикриваючись назвою відомого благодійного фонду, збирав гроші нібито на потреби українських військових.

Йому повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

За даними слідства, організував схему 26-річний мешканець Миколаївської області. Він розміщував на каналі ютуб ролик відомого благодійного фонду із закликами перераховувати кошти нібито на потреби однієї з штурмових бригад. До відео він додавав текст з реквізитами для перерахування коштів, вказуючи підконтрольні йому рахунки.

За попередніми даними, у такий спосіб йому вдалось заволодіти понад 1 млн грн коштів громадян. Суми внесків були від 1 до 800 грн. Кількість потерпілих може сягати близько 2 тисяч громадян.

Отримані пожертви він витрачав у віртуальних казино та на розкішне життя.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України на території м. Новий Буг Миколаївської області.

Наразі вирішується питання про обрання псевдоволонтеру запобіжного заходу. Встановлюється коло осіб, які постраждали внаслідок шахрайських дій.

Досудове розслідування – СВ Голосіївського УП ГУНП у м. Києві, оперативний  супровід – Департамент кіберполіції Нацполіції України.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині шахраї ошукали військових та волонтерів: продавали неіснуючу військову форму та генератори

Exit mobile version