Site icon inshe.tv

СБУ затримала миколаївця, який за гроші передав россійським спецслужбам інформацію про цілі для ракетних ударів

СБУ затримала миколаївця, який за гроші передав россійським спецслужбам інформацію про цілі для ракетних ударів 7

Контррозвідники СБ України задокументували, що мешканець м. Миколаєва збирав та накопичував інформацію розвідувального характеру щодо військових підрозділів Збройних Сил України, які дислокуються на території Миколаївського регіону, а також розташування підрозділів військово-цивільної адміністрації та об’єктів критичної інфраструктури з метою передачі інформації представникам російських спецслужб.

Про це повідомляє пресс-служба відомства

Зокрема, у ході досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин України з власної ініціативи надав свої персональні дані та підтвердив бажання співпрацювати з ними, за що систематично отримував грошові перекази на особисту банківську картку.

Співробітниками СБУ затримано фігуранта під час виконання чергового завдання представників країни-агресора та передачі їм інформації щодо місця дислокації одного з військових підрозділів Збройних Сил України (з метою нанесення ракетних ударів по вказаному об’єкту).

Наразі мешканцю Миколаєва оголошено про підозру щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили співробітники СБУ у Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Exit mobile version