У миколаївських морпіхів – новий командир: Микита Вітек


11:4524.04.2024

36 окрему бригаду морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського очолив полковник Микита Вітек.

Його звернення до миколаївських морпіхів було опубліковано сьогодні, 24 квітня, на фейсбук-сторінці бригади, передає Інше ТВ.

«Повернувшись до рідного підрозділу, де розпочався мій шлях професійного військового, з великою честю та відповідальністю приймаю командування славетною бригадою.

Усі ви – досвідчені воїни, професіонали військової справи, які неодноразово як на полі бою, так і в тилу доводили свою мужність та відданість Україні. Не словами, а справами – щодня надійно захищаючи нашу землю від ворога, сумлінно виконуєте військовий обовʼязок.

Хочу зазначити, що стрижнем відповідального лідерства для мене є матрос-морпіх, чиї потреби та запити як командир я повинен забезпечити та вирішити. Жоден воїн на передовій, який відважно виконує бойове завдання не повинен переживати за тилові питання, а твердо знати, що за його спиною крім вірних побратимів стоять непохитні командири та начальники, які спрямовують всі свої сили та ресурси на забезпечення життєдіяльності бійця.

Честь, відвага, вірність – непохитні цінності, якими торує свій шлях морський піхотинець. Коли ми кажемо про честь, то завжди залишаємось вірними своєму командиру, а командир – зберігає вірність своєму підрозділу. Коли ми кажемо про відданість – ми кажемо, перш за все, про відданість один одному. Кожен наш постріл – це постріл ЗА побратима. Прикриваючи побратима. У помсту за полеглого побратима. За побратима, який зазнає тортур у полоні. Що стосується полонених – ми будемо робити можливе та неможливе, щоб кожного морпіха повернути додому.

У цьому наша відвага – за будь-яких обставин та умов нести наші принципи вперед. Не сторонитись, а шукати нові виклики. Невтомно викарбовувати в собі характер Воїна з незламним бойовим духом та фізичною загартованістю.

Пишаюсь стояти пліч-о-пліч з вами в одному бойовому строю!

Слава 36-й окремій бригаді морської піхоти!», – йдеться в зверненні Микити Вітека.

У миколаївських морпіхів – новий командир: Микита Вітек 1
У миколаївських морпіхів – новий командир: Микита Вітек 3

Як повідомляють «Преступності.Нет», Микита Вітек народився у селищі Гаспра, розташованому поблизу Ялти, Крим.

Після закінчення військового ліцею у місті Алушта у 2005 році вступив до Сумського інституту ракетних військ та артилерії. Перша офіцерська посада – командир мінометного взводу в гірсько-піхотному батальйоні бригади берегової оборони, що дислокувалася у Перевальному.

У 2014 році після окупації Криму росією вийшов на підконтрольну Україні територію. Продовжив службу у Миколаєві командиром роти вогневої підтримки десантно-штурмового батальйону 36-ї бригади морської піхоти.

Після брав участь в АТО (ООС), зокрема у проведенні Широкинської операції під Маріуполем.

Неодноразово був нагороджений відзнаками за сумлінну службу та успішне виконання бойових завдань.

У 2017 році обійняв посаду викладача Військової академії міста Одеси. Був першим морським піхотинцем серед спортсменів, хто здобув синій пояс з бразильського джиу-джитсу.

Після повномасштабного вторгнення брав участь у боях у складі 37-ї окремої бригади морської піхоти як командир одного з батальонів.

Як повідомляло Інше ТВ, Замість Гуменюк. Новим голосом Сил оборони півдня став Плетенчук



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube