Миколаївський морпіх-танкіст Олексій «Апач»: «Коли у танку мінус 20, сидиш у футболці, не вмикаючи опалення, бо ти літаєш там – немає часу в тебе мерзнути»


10:4404.03.2024

Командир танку, старший сержант Олексій «Апач» з початком широкомасштабного вторгнення пішов у ЗСУ за покликом, адже мав досвід участі в бойових діях під час АТО.

У складі миколаївських морпіхів воював на Донбасі, Запоріжжі та Півдні.

Як почалась його служба, чому треба оновлювати лави Збройних Сил, і про свою мотивацію Олексій «Апач» розповів пресслужбі 36 ОБрМП ім.контр-адмірала М.Білинського, передає Інше ТВ.

«Коли почалась «повномасштабка», я не одразу пішов на війну. Один день лежу, думки різні у голові, та ще й погода така мрячна. На другий день теж почав дощ йти. Тільки на третій день зібрався з духом, переборов себе – пішов до війська», – пригадує «Апач».

Робота танкіста небезпечна, але людина відчуває силу цієї грізної зброї і з часом заспокоюється. За словами морпіха, думати про небезпеку немає часу – ти постійно рухаєшся і зосереджений на виконанні завдання.

«Коли ти сідаєш у танк і робиш постріл… Який автомат? Заберіть його, будь ласка. Я був у ситуаціях, коли на мене виїжджав Т-80… Тоді я зрозумів, що піхота відчуває, – говорить старший сержант. – Навіть коли у танку мінус 20, сидиш у футболці, не вмикаючи опалення, бо ти літаєш там – немає часу в тебе мерзнути».

Морський піхотинець відверто не розуміє страху цивільних, які не йдуть на захист України.

«Мої друзі з Польщі говорять: «Ой, ти знаєш, коли я прийду в армію, – мене убʼють!». Ніхто з нас не безсмертний, але ворога треба нищити, – ділиться думками «Апач». – Для більшості потрібен хаос? Лише досягнувши критичної межі, починають розуміти. А у відносній безпеці ніхто нікого не хоче слухати, навіть друзі».

Водночас «Апач» дає пораду, як треба ставитися до виконання завдань, щоб бути максимально ефективним.

«Треба любити свою цю роботу, хотіти її виконувати, тільки тоді все буде виходити. Ну, і звичайно моральний дух. Моя найулюбленіша історія – про козака, якому написали листа, де вказано, що на нього йде тисяча москалів. А він люльку курить і каже: «А де ж я вас всіх ховати буду?». Аби у нас у кожного так було. Якось так», – посміхаючись каже морпіх.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські тероборонівці: «Філ» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube