Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки японських інвесторів в Україні (ФОТО)


17:5119.02.2024

Відповідні документи було підписано під час конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Інше ТВ.

“Нова програма експортно-кредитного агентства Японії NEXI буде складатись із двох частин. Це, зокрема, гарантії для японських інвесторів, а також кредитна лінія для експорту японських товарів для реалізації проектів відновлення України”, – зазначив очільник українського Уряду.

Також під час зустрічі Дениса Шмигаля з Міністром економіки, торгівлі та промисловості Японії Кену Сайто йшлося про подальшу лібералізацію торгівлі між державами. Глава Уряду України запропонував опрацювати питання оновлення угоди про захист інвестицій.

Крім того, очільник українського Уряду провів зустріч з Міністром фінансів Японії Шунічі Сузукі, на якій йшлося про продовження бюджетної підтримки. Прем’єр-міністр України подякував за намір виділити цього року $4,5 млрд фінансової допомоги. Сторони привітали підписання конвенції про уникнення подвійного оподаткування, яка спростить роботу для українського та японського бізнесу.

Також Денис Шмигаль зустрівся з Міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою, з яким обговорювалось питання конфіскації заморожених російських активів. Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності включення рф до чорного списку FATF, а також вжитті заходів для уникнення визнання псевдовиборів на окупованих росією українських територіях.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю на Конференції з економічного розвитку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube