Сьогодні в Україні ще й Пенні Пріцкер – вона встигла зустрітися зі Шмигалем і висловитись щодо Рахункової палати (ФОТО)


20:1612.01.2024

До Києва прибула спецпредставник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер і представники приватного бізнесу США – обговорюватимуть питання прискорення приватного інвестування в економіку України, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

“Дуже тепло вітаємо в Києві Пенні Пріцкер та керівників приватного сектору США. Сьогодні ми проведемо зустрічі, присвячені прискоренню інвестицій американського бізнесу в Україну задля її відновлення”, – написала вона в соціальній мережі Х у п’ятницю.

Сьогодні в Україні ще й Пенні Пріцкер - вона встигла зустрітися зі Шмигалем і висловитись щодо Рахункової палати (ФОТО) 1
Сьогодні в Україні ще й Пенні Пріцкер - вона встигла зустрітися зі Шмигалем і висловитись щодо Рахункової палати (ФОТО) 5

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пізніше повідомив про зустріч із Брінк, Пріцкер та її супутниками.

“Розраховуємо на участь приватних компаній зі США у відновленні України. Обговорили можливості інвестицій і розвиток державно-приватного партнерства”, – розповів глава уряду в Telegram.

Сьогодні в Україні ще й Пенні Пріцкер - вона встигла зустрітися зі Шмигалем і висловитись щодо Рахункової палати (ФОТО) 3
Сьогодні в Україні ще й Пенні Пріцкер - вона встигла зустрітися зі Шмигалем і висловитись щодо Рахункової палати (ФОТО) 6

Він наголосив, що головними темами переговорів були забезпечення стабільного українського експорту й послідовна фінансова підтримка Києва з боку партнерів.

Стало також відомо, що спеціальна представниця Сполучених Штатів з питань відбудови України Пенні Пріцкер обговорила з представниками української влади сумнівне призначення очільниці Рахункової палати.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Ми говорили (на офіційних зустрічах) про Рахункову палату”, – заявила спецпредставниця США.

Як відомо, Верховна Рада 10 січня призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську, не чекаючи на завершення реформи цього органу і всупереч численним попередженням США та інших членів G7, що дозволило уникнути перевірок цієї кандидатури.

Пенні Пріцкер наголосила на важливості таких перевірок.

“Ми говорили з українськими посадовцями про важливість не тільки ухвалювати закони, і не тільки призначати людей на посади, але також забезпечувати, що є достатня процедура перевірки, необхідний “скринінг” кандидатів, щоби і українці, і не лише українці мали довіру до того нагляду, який здійснюють українські інституції”, – пояснила вона.

Утім, представниця уряду США не стала уточнювати очікування Вашингтону з цього приводу, наголосивши лише, що Сполучені Штати  “не будуть мовчати” у разі інших призначень без перевірки.

Пенні Пріцкер, утім, висловила загалом позитивну оцінку щодо українських реформ.

“Мета візиту – висловити захоплення тим прогресом, що здійснила Україна у частині антикорупційного законодавства перед початком переговорів з ЄС”, – заявила, зокрема, вона.

Нагадаємо, “Антикорупційна реформа має вирішальне значення”, – спецпредставник США в Україні Пенні Пріцкер



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube