Суд визнав шахрайство Трампа в сфері нерухомості. Трамп назвав суддю божевільним


06:0627.09.2023

У вівторок нью-йоркський суддя постановив, що Дональд Трамп систематично здійснював шахрайство, завищуючи вартість своїх активів, і позбавив колишнього президента контролю над деякими з його фірмових об’єктів нерухомості в Нью-Йорку.

Про це пише The New York Times.

Несподіване рішення судді Артура Ф. Енґорона є великою перемогою Генерального прокурора Летиції Джеймс у її позові проти Трампа, фактично вирішивши, що не потрібен судовий розгляд, щоб визначити, що він шахрайським шляхом забезпечив собі вигідні умови за кредитами та страховими угодами.

Джеймс стверджує, що Трамп завищив вартість свого майна на 2,2 мільярда доларів, і домагається штрафу в розмірі близько 250 мільйонів доларів у судовому процесі, який має розпочатися вже в понеділок.

Суддя Енґорон написав, що річна фінансова звітність, яку Трамп подавав до банків і страхових компаній, “явно містить шахрайські оцінки, які відповідачі використовували в бізнесі”.

Джеймс у короткій заяві сказала: “Ми з нетерпінням чекаємо на представлення решти нашої справи в суді”.

Адвокат Трампа Крістофер М. Кайс зазначив, що він, швидше за все, подасть апеляцію на рішення, яке він назвав “обурливим” і “повністю відірваним від фактів і чинного законодавства”. Він заявив, що суддя проігнорував попереднє рішення апеляційного суду і “основні юридичні, бухгалтерські та ділові принципи”.

Трамп, зі свого боку, зазначив, що суддя Енґорон є демократом, і назвав його “божевільним”.

Хоча розмір штрафу визначить суд, рішення судді Енґорона стало одним із найбільших покарань, яких домагалася прокурор Джеймс: анулювання бізнес-сертифікатів, які дозволяють працювати деяким об’єктам нерухомості Трампа в Нью-Йорку, що може мати серйозні наслідки для сімейного бізнесу Трампа.

Зрозуміти цивільну справу штату Нью-Йорк проти Трампа

Імперія під пильною увагою. Летиція Джеймс, генеральний прокурор штату Нью-Йорк, проводить багаторічне цивільне розслідування бізнес-практики колишнього президента Дональда Трампа, кульмінацією якого став позов, що звинуватив Трампа в “приголомшливому” шахрайстві. Ось що потрібно знати:

Витоки розслідування. Розслідування розпочалося після того, як Майкл Коен, колишній особистий адвокат Трампа, дав свідчення Конгресу в 2019 році, що Трамп і його співробітники маніпулювали його статками в своїх інтересах.

Висновки. Джеймс детально описала у своїй заяві те, що, за її словами, було шаблоном Trump Organization для завищення вартості майна компанії в документах, поданих кредиторам, страховикам і Службі внутрішніх доходів.

Позов Трампа. У грудні 2021 року Трамп подав до суду на Джеймс, вимагаючи зупинити розслідування на підставі того, що участь генерального прокурора в розслідуванні була політично мотивованою. У травні федеральний суддя відхилив позов.

Посилаючись на П’яту поправку. У серпні Трамп під присягою відповів на запитання генерального прокурора. Він відмовився відповідати на них і послався на своє право не свідчити проти себе, поставивши Джеймс перед важливим рішенням: судитися з колишнім президентом чи шукати мирову угоду.

Позов про шахрайство. У вересні офіс Джеймс відхилив пропозицію адвокатів Трампа про мирову угоду. Через кілька днів вона подала позов проти Трампа і його сімейного бізнесу, звинувативши їх у широкомасштабних шахрайських ділових практиках. У жовтні Трамп подав позов у Флориді, звинувативши Джеймс у порушенні його права на недоторканність приватного життя і прагнучи зупинити її справу.

Можливі покарання. Джеймс прагне заборонити Трампу і трьом його повнолітнім дітям – Еріку, Іванці та Дональду Трампу-молодшому – коли-небудь знову вести бізнес у штаті. Її офіс також передав результати розслідування федеральним прокурорам на Мангеттені.

Це рішення може припинити його контроль над флагманською комерційною нерухомістю на Уолл-стріт, 40 у Нижньому Манхеттені та родинним маєтком у окрузі Вестчестер. Трамп також може втратити контроль над іншими своїми об’єктами нерухомості в Нью-Йорку, включаючи Trump Tower в центрі Манхеттена і його гольф-клуб у Вестчестері.

Ухвала не призведе до ліквідації самої компанії Трампа, яка складається з сотень суб’єктів господарювання, але це рішення може мати значний вплив на діяльність компанії в Нью-Йорку. Якщо рішення судді Енґорона не буде скасоване апеляційним судом, це може призвести до закриття компанії, в якій працюють сотні людей, що працюють на нього в Нью-Йорку, що фактично знищить компанію.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube