Фахівці НАТО проаналізують закупівлі Міноборони та запропонують модернізовану систему, – Олексій Резніков


09:4720.07.2023

Україна домовилась з штаб-квартирою НАТО про започаткування програми Procurement Review. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков під час пресконференції «Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?» на майданчику «Медіацентр Україна».

За його словами, таке рішення було ухвалене у Вільнюсі після саміту Північноатлантичного Альянсу.

Міністр оборони України звернув увагу, що відомство напряму вже взаємодіє з NSPA, представники Міноборони беруть участь у відповідних тренінгах, «щоб наші аналоги працювали за їхніми моделями, за їхніми стандартами, і стали по суті системою їх мережі», – уточнив Олексій Резніков.

«В рамках програми Procurement Review, натовські фахівці протягом 9-10 місяців здійснять аналіз ресурсного забезпечення та закупівель озброєння і військової техніки, допомоги, навчання людей, і запропонують, можливо, покращену модернізовану систему», – зазначив Міністр оборони України.

Він уточнив, що сьогодні у підпорядкованому йому відомстві Державну антикорупційну програму розглядають саме під таким кутом руху в НАТО, що забезпечує прозорість, підзвітність, запобігання корупційним ризикам.

Нагадаємо, на Миколаївщині посадовиця придбала товар для потреб військових за завищеною на понад 1,1 млн.грн. ціною – їй оголошено про підозру



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube